Velimirović: Bolje im je da brinu svoju brigu

"CGSAMSK je uredno registrovan, a zahvaljujući presudama Upravnog suda i rješenju Vlade, kao jedini nacionalni Savezi u Crnoj Gori može da se bavi auto-moto i karting sportom", objasnio Velimirović
553 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Velimirović, Foto: Luka Zeković
Dragan Velimirović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.10.2012. 13:52h

Na zaključke sastanka predstavnika 19 klubova u Baru, nezadovoljnih stanjem u auto-moto i karting sportu, reagovao je predsjednik Crnogorskog saveza auto-moto sportskih klubova, Dragan Velimirović.

"Pozadina, nazovi, sastanka u Baru je nemogućnost da se pod pokroviteljstvom FIA i SEZA održi nezakonita trka u Kotoru. Oni koji su obmanuli domaću i svjetsku javnost, kao i takmičare iz osam država i one širom Crne Gore, sada žele da traže probleme kojih nema. A nema ni 19 klubova u Crnoj Gori, pošto je registrovano i ima licencu tek 15. CGSAMSK je uredno registrovan, a zahvaljujući presudama Upravnog suda i rješenju Vlade, kao jedini nacionalni Savezi u Crnoj Gori može da se bavi auto-moto i karting sportom! I AMD “Blažo Smiljanić” nije član CGSAMSK-a, pa Tripo Bukilica ispred njega nema pravnog uporišta da proziva ovu asocijaciju. Bolje da se pravno usredsredi na istragu tužilaštva protiv njega i njegovih kolega, jer se ispituje zakonitost privatizovane imovine tog društva. Samo klubovi koji ispunjavaju zakonske uslove i registrovani su u skladu sa Statutom CGSAMSK-a, mogu biti članovi ove asocijacije", rekao je Velimirović.

CGSAMSK 20. i 21. oktobra organizuje dvije brdske trke na Glavi Zete.

"Već imamo prijavljeno 28 takmičara iz Srbije, koji će se takmičiti sa našim asovima. U novembru će se voziti četiri kružne i karting auto trke. U međuvremenu smo usvojili pravilnike na osnovu novog Zakona o sportu, i posebno sam začuđen da taj navodni sastanak organizuje i vodi Dragan Maslovar, koji, koliko je meni poznato nije član niti jednog crnogorskog kluba. Otkud mu onda pravo da se miješa u rad Saveza", zaključio je Velimirović.

Bonus video: