KUP CRNE GORE

Luka Bar i Budućnost Zetatrans u finalu

U gradskom derbiju, šampion Budućnost Zetatrans je savladala Moraču, takođe 3:0 (25:18, 25.20, 25:21).
0 komentar(a)
27.03.2019. 18:55h

U reprizi finala plej-ofa i Kupa od prošle sezone, odbojkašice Luke Bar i Budućnost Zetatransa igraće u finalu turnira u Podgorici, čiji je domaćin Morača.

Luka Bar je u polufinalu savladala Budvu 3:0 (25:23, 25:23, 25:16), u meču u kojem su Budvanke ispustile prednost od 21:16 u prvom setu.

U gradskom derbiju, šampion Budućnost Zetatrans je savladala Moraču, takođe 3:0 (25:18, 25.20, 25:21).

Finale je na programu sjutra od 17 časova, dva sata ranije igra se meč za treće mjesto.

Inače, na turniru su se mogla vidjeti i posljednja pojačanja četiri kluba.

Sa tog stanovišta, posebno je interesantna bila Budva sa dva pojačanja, prije svega primačicom servisa, 25-godišnjom Brazilkinjom Kamilom Parker (večeras je igrala korektora), djevojkom Leonarda Kaldeire, primača servisa Budvanske rivijera. Njen ostanak u Budvi, međutim, zavisi od Kaldeire...

U Budvu je stigla je i iskusna Ilona Marljukuć, bivša dugogodišnja igračica Luke Bar, koja se prošle sezone vratila na teren nakon nekoliko godina penzije.

U Budućnosti je debitovala reprezentativka Jelena Šofranac, povratnica iz Francuske, bivša igračica Luke Bar i upravo Budućnosti, koja je zbog povrede ramena preskočila posljednju akciju.

U Morači je nastupila reprezentativka Tijana Jakić.

Najzad, u Luku Bar se, nakon nekoliko sezona, vratila primačisa servisa Tamara Kovačević (studira u Beogradu, igrala je za Radnički).