AUTOMOBILIZAM

Pristupiti CGSAMSK-u ili tražiti njegovo ukidanje

"Tripo Bukilica ispred kotorskog kluba je naveo da je registracija CGSAMSK-a bila nezakonita, i da ima uslova za intervenciju Tužilaštva", naglasio je Dragan Maslovar
0 komentar(a)
Kružna trka, Foto: Saša Vujanović
Kružna trka, Foto: Saša Vujanović
Ažurirano: 27.03.2019. 19:01h

Auto-moto sportski klubovi koji žele promjene u tom sportu ili će platiti kotizacije i pristupiti Crnogorskom savezu auto-moto sportskih klubova (CGSAMSK) kako bi na demokratskim principima preuzeli upravljanje tom asocijacijom, ili će krenuti u pravnu bitku za ukidanje te asocijacije.

To je odlučeno u Baru, na sastanku o prevazilaženju krize u našem automobilizmu, gdje su bili predstavnici 19 klubova.

"Naš cilj je da što prije izađemo iz krize i omogućimo svim automobilistima da se bave sportom koji vole. Predlog AMD Lovćen i njegovog predstzavnika Filipa Moštrokola je bio da se svi klubovi uključe u CGSAMSK i da se na statutaran način odlučuje i obezbijedi funkcionisanje Saveza. Drugi je predlog kotorskog AMD “Blažo Smiljanić”, da se krene u ukidanje oduke Uprave za sport o registarciji CGSAMSK-a. Tripo Bukilica ispred kotorskog kluba je naveo da je registracija CGSAMSK-a bila nezakonita, i da ima uslova za intervenciju Tužilaštva, te da isti zahtjev treba proslijediti ministru prosvjete i sporta, Crnogorskom olimpijskom komitetu i premijeru", naglasio je Dragan Maslovar, koji je organizovao i vodio sjednicu.

Na sjednici je konstatovano da je sadašnje stanje u tom sportu katastrofalno i da se što prije treba naći rješenje problema.

"Skup većine klubova iz Crne Gore niko ne može ignorisati, a pravnici koje smo angažovali će dati predloge rješenja krize. O njima će biti obaviješteni svi klubovi, koji će glasanjem izabrati put kojim treba ići", zaključio je Maslovar.