Kaluđerović oslobođen optužbe da je ubio Željka Jovanovića 2006.

Ovakva odluka izazvala je negodovanje Vidosave Jovanović, majke pokojnog Željka, koja je odmah nakon izlaska iz sudnice plakala i klela
2351 pregleda 0 komentar(a)
Kafe Ambasador Cetinje, Željko Jovanović,, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kafe Ambasador Cetinje, Željko Jovanović,, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.10.2012. 12:28h

U nedostatku dokaza Cetinjanin Nenad P. Kaluđerović (38) oslobođen je od optužbe da je ubio Željka Jovanovića ispred kafe-bara “Ambasador” 13. avgusta 2006. godine na Cetinju, odlučilo danas u Višem sudu u Podgorici krivično vijeće sudije Vesne Moštrokol.

Ovakva odluka izazvala je negodovanje Vidosave Jovanović, majke pokojnog Željka, koja je odmah nakon izlaska iz sudnice plakala i klela.

“Niko od prisutnih gostiju lokala nije vidio pištolj kod optuženog Nenada Kaluđerovića. Ni jedna činjenica ne upućuje na zaključak da je Nenad Kaluđerović ubio Željka Jovanovića”, kazala je sudija u obrazloženju presude.

Ona je navela da provedenim dokazima nijesu potvrđeni navodi optužnice kojom je predstavljeno da je Nenad Kaluđerović 13. avgusta 2006. oko 22 sata, u Bajovoj ulici na Cetinju, ispred ugostiteljskog objekta „Ambasador“, s umišljajem ubio Željka Jovanovića.

Nenad Kaluđerović je prilikom svađe i tuče sa Predragom Kaluđerovićem i Dankom Đurovićem s jedne strane, te pokojnog Željka Jovanovića i Zorana Jovanovića sa druge strane, iz pištolja nepoznate marke prema Željku Jovanoviću ispalio hitac koji ga je pogodio u glavu. Od zadobijenih povreda Jovanović je preminuo istog dana.

Zbog apsolutne zastarjelosti vođenja krivičnog postupka, sud je odbio optužbu za krivično djelo učestvovanje u tuči protiv Cetinjana Zorana V. Jovanovića zvanog Cagen, Danka N. Đurovića i Predraga P. Kaluđerovića, te protiv Milana Đ. Stanojevića zvanog Mićo Kinez, optužen je da je počinio krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

Kaluđerović je prije dvije godine u Višem sudu bio osuđen na 10 godina zatvora, ali je presuda ukinuta.

Bonus video: