SVE ZA SLOBODU

Rus nudio policajcima mercedes i 100.000 da ga puste iz pritvora

Dokaza za nuđenje mita, nije bilo jer Lušnikov nije pokazao inspektorima novac koji im je obećavao
0 komentar(a)
mito, Foto: Shutterstock
mito, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.10.2012. 18:58h

Ruski državljanin Aleksej Lušnikov (36), koji je prije dva dana uhapšen u Baru, po potjernici Interpola Moskve, pokušao je da podmiti policijske inspektore sa 100.000 eura da ga puste, tvrdi izvor “Vijesti” iz barske policije.

Lušnikov, koji je rođen u ruskom gradu Brezniki, osim novca, navodno, inspektorima je nudio i luksuzni “mercedes”, kako bi ga pustili iz pritvora.

Iz Uprave policije prije dva dana saopšteno je da su u akciji hapšenja Rusa učestvovali policijski službenici Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, Interpola Podgorica, Područne jedinice Bar i Područne jedinice Podgorica.

"Inspektori kriminalističke policije su nuđeni novcem i automobilom u kući u kojoj je uhapšen Lušnikov, gdje je živio kao podstanar. Sa pokušajem nuđenja mita upoznat je i tužilac. Međutim, kada je Lušnikov shvatio da može da odgovara i zbog nuđenja mita, on je sve negirao i uspio da izbjegne još jedno krivično djelo", kazao je sagovornik “Vijesti” iz barske policije.

Dokaza za nuđenje mita, objasnio je isti izvor, nije bilo jer Lušnikov nije pokazao inspektorima novac koji im je obećavao.

Istražni sudija Višeg suda Miroslav Bašović nakon hapšenja odredio je ekstradicioni pritvor Lušnikovu, koji se potražuje, zbog izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od šest godina, zbog izvršenog krivičnog djela iz oblasti krijumčarenja opojnih droga.

Lušnikov je, prema informacijama “Vijesti”, često mijenjao mjesto boravka na Crnogorskom primorju.

Kada nije bio u Baru, stanovao je u Ulcinju, Herceg Novom, Budvi...

Prije hapšenja, praćen je nekoliko dana.

Preporučujemo za Vas