Kroz utakmice da bruse formu

"Turnir u Brčkom nam je valjao da bismo vidjeli koliko ko može preuzeti na sebe odgovornosti i tereta kada je mladi tehničar Vidić u igri", kaže trener Zoran Vukčević
66 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Vukčević, Foto: Zoran Đurić
Zoran Vukčević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.10.2012. 12:41h

Odbojkaši Budućnosti više od mjesec dana su u pogonu, ali tek dvije nedjelje su kompletni, nakon što se ekipi pridružio reprezentativni tehničar Ivan Bošković.

Pripremajući se za sezonu u kojoj će igrati samo domaća takmičenja (prvenstvo počinje 19. oktobra), pošto su iz finansijskih razloga odustali od Evrope, sa realnim malim šansama da iznenade Budvansku rivijeru, izabranici Zorana Vukčevića su do sada odigrali samo dva kontrolna meča, na turniru u Brčkom, na kojem su, uz debitanta osvojili posljednje mjesto u konkurenciji domaćeg Jedinstva, hrvatske Mladost Marine Kaštela i Mladog radnika iz Požarevca.

Mladost je u polufinalu bila bolja 3:0 (25:23, 25:22, 25:16), istim rezultatom je Mladi radnik pobijedio u meču za treće mjesto (25:21, 25:18, 25:22).

"Ekipa sada izgleda mnogo bolje nego tada, prvo zbog toga što je Bošković sa nama. Drugo, taj turnir smo odigrali 10-12 dana nakon početka priprema. Ekipa je sada već dobila obrise kakve treba da ima. Ali, i taj turnir nam je valjao da bismo vidjeli koliko ko može preuzeti na sebe odgovornosti i tereta kada je mladi tehničar Vidić u igri. Mi smo u oba meča odigrali dobro do 20. poena", kaže za “Vijesti” Zoran Vukčević.

Podgoričani su ovu nedjelju trebali provesti u Srbiji i odigrati pet kontrolnih utakmica, uključujući i turnir u Kladovu, ali se od toga odustalo.

"Pet utakmica u pet dana je mnogo, iz razloga što se dvije utakmice odigraju bez problema, ali je već treća uzastopna problem, posebno što se na te utakmice ide iz autobusa. Onda smo napravili plan da igramo do dvije utakmice nedjeljno. Prvo bi trebalo da do kraja ove nedjelje skoknemo do Drača i tamo da odigramo utakmice sa Dračom i Tiranom. Sljedeće nedjelje, u srijedu ili četvrtak, u planu je da odigramo jednu utakmicu sa Budvanskom rivijerom, a nakon toga i dvije sa Mladost Kaštelom. To nam se više isplati, otići autobusom, prespavati i odigrati dvije utakmice nego pet zaredom. Imaćemo bolji efekat, više će nam to koristiti", dodaje Vukčević.

Budućnost je ljetos dosta oslabljena, jer je ostala bez trojice igrača iz prošlogodišnjeg sastava - primača servisa Bojana Đukića (El Džaiš sport klub, Katar) i Srećka Ristića (Unireja Dej, Rumunija), te tehničara Duška Novoselca, pa je prvobitni plan bio da se dovedu tehničar i primač. Od tehničara se odustalo, pa će se, eventualno, tražiti samo primač.

"Bošković je u finišu prošle sezone dokazao da je sazrio, a i u reprezentaciji je odigrao besprekorno, tako da nema razloga da tražimo tehničara", zaključio je Vukčević.

Bonus video: