Podgorica: Uhapšen osumnjičeni za četiri teške krađe

S.J. (26) je sumnja se, krivična djela počinio u jednoj kući i dva stana, u ulici Petra Lubarde, Beogradskoj ulici i Bulevaru Ivana Crnojevića
69 pregleda 0 komentar(a)
Provalnik, lopov, pljačka, krađa, Foto: 123rf.com
Provalnik, lopov, pljačka, krađa, Foto: 123rf.com
Ažurirano: 03.10.2012. 13:47h

Podgorička policija uhapsila je S.J. (26) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio četiri krivična djela teška krađa.

Uhapšeni su i M.Š. (24) i M.M. (31) iz Podgorice, zbog sumnje da su, u vezi sa jednim od navedenih djela, počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je S.J, 18. septembra počinio tešku krađu na štetu V.Z. iz Podgorice na način što je, koristeći se podesnim sredstvom, odvalio uložak brave na vratima njegove kuće, koja se nalazi u ulici Petra Lubarde. On je, sumnja se, u kući izvršio premetačinu i otuđio lovačku pušku – karabin marke "Crvena zastava" sa kožnom futrolom", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da je S.J. lovačku pušku dao M.Š, koji ju je preko posrednika prodao M.M.

"Policijski službenici su pretresom porodične kuće oca M.M, u kojoj i on živi, pronašli i oduzeli predmetnu pušku koja je potom upućena na vještačenje u Forenzički centar. Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da je S.J, u periodu od 23. avgusta do 1. oktobra na području Podgorice počinio još tri teške krađe. On je, sumnja se, krivična djela počinio u jednoj kući i dva stana, koji se nalaze u ulici Petra Lubarde, Beogradskoj ulici i Bulevaru Ivana Crnojevića", navodi se u saopštenju.

U kuću je, kako se dodaje, ušao kroz prozor od kupatila, dok je u stanove koji se nalaze na prvom spratu stambenih zgrada ušao kroz otvorena balkonska vrata.

"Iz njih je, kako se sumnja, otuđio zlatni nakit, ženski sat "montblanc", fotoaparat, lap top, pištolj "CZ M-57" cal 7,62 mm i mobilni telefon. Većinu otuđenih stvari S.J. je, sumnja se, prodao izvjesnim licima za iznos od 870 eura. Tri osumnjičena lica uz posebne izvještaje, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, predati Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici", navodio se u saopštenju.

Bonus video: