Pomorac nije došao na suđenje za šverc cigareta

Oni su osumnjičeni za šverc 919 paketa cigareta 'laki strajka' i 910 paketa 'marlbora' koje su namjeravali da prodaju na crnogorskom sivom tržištu
83 pregleda 0 komentar(a)
Šverc cigareta, Foto: Cins.org.rs
Šverc cigareta, Foto: Cins.org.rs
Ažurirano: 03.10.2012. 10:16h

Pomorac Davor Milinović, optužen za krijumčarenje cigareta, nije se pojavio na juče zakazanom suđenju, zbog čega mu je predsjednik vijeća sudija Ana Vuković odredila pritvor.

Sudija je rekla da na glavni pretres nije došao ni Brano Pejović.

Ona je potom suđenje 16-orici okrivljenih za šverc 919 paketa cigareta 'laki strajka' i 910 paketa 'marlbora' koje su namjeravali da prodaju na crnogorskom sivom tržištu, zakazala za 20. novembar.

Prema optužnici, Ranko D. Martinović počinio je krivično djelo prevara u sticaju sa krivičnim djelom krijumčarenje, Sefer M. Lami – falsifikovanje isprave, te prevaru u sticaju sa krivičnim djelom krijumčarenje, Slavko B. Roganović, krijumčarenje i zloupotrebu službenog položaja dok su zbog krijumčarenja okrivljeni Niko Š. Roganović, Predrag B. Pejović, Vukašin B. Jovanović, Brano D. Pejović, Davor N. Milinović, Mirko J. Baćović, Milan S. Tomičić, Rade M. Krgović, Marko M. Miljević, Boško V. Drašković, Milan V. Mićunović.

Dragan M. Vujačić i Dragoljub M. Dabanović okrivljeni su da su počinili krivična djela prevara, krijumčarenje i zloupotreba službenog položaja.

U periodu od 15. do 20. avgusta 2005. na području Bara i Kotora, bavili se organizovanim krijumčarenjem robe, izbjegavajući da plate carinu na 28,6 tona cigareta, čime su oštetili budžet Crne Gore u iznosu od 564.644,30 eura. Cigarete je 13. septembra i 25. novembra 2004. okrivljeni Sefer Lami dopremio u carinsko skladište Luke Bar, lažno prikazujući da se radi o tranzitu.

U optužnici su, kao organizatori posla, označeni Martinović i Lami, za kojeg se navodi da je vlasnik cigareta.

Brod “Adal” je Martinović iznajmio od Mema Osmana iz Albanije, koji je koristio za prevoz cigareta.

Bonus video: