slomili im auto

Rašović: Momak kojeg je tukao moj brat je organizovao napad na nas

Rašović tvrdi da je njegov dvije godine stariji brat Veljko u tuči, koja se dogodila poslije koncerta, ostao bez zlatnog lanca
260 pregleda 5 komentar(a)
Nemanja Rašović, Foto: Boris Pejović
Nemanja Rašović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2019. 18:52h

Podgoričanin Nemanja Rašović (18) brat Veljka Rašovića (20), koji je pretukao, a zatim ubacio u auto učenika Ekonomske škole, optužio je maloljetnog N.C. (17) da je organizovao napad na njih, nakon koncerta grupe “Bajaga i instruktori” u Donjoj Gorici.

Rašović tvrdi da je njegov dvije godine stariji brat Veljko u tuči, koja se dogodila poslije koncerta, ostao bez zlatnog lanca, ali i da im je grupa od 15 momaka, sa kojima je bio N.C., kamenjem polomila automobil.

“Došao sam sam na koncert Bajage kod Univerziteta Donja Gorica 26. septembra. Tamo su me čekala dva druga i dvije drugarice. Pri završetku koncerta po mene je autom došao stariji brat Veljko. Desetak minuta pred kraj koncerta došao je N.C. sa društvom i počeli su da nam dobacuju. Do sukoba tada nije došlo, jer nas je policija razdvojila”, kazao je Nemanja Rašović.

Podgoričanin prebio maloljetnika, pa ga ugurao u auto >>>

Dodao je da su ih policajci nakon toga uputili kući.

“Krenuli smo sa autom polako, kroz gužvu koja je odlazila sa koncerta. Međutim, grupa od 15 momaka, među kojima je bio i N.C., koji ih je organizovao da nas napadnu, nas je presrela kod salona 'Grand' i zasula kamenjem. Polomili su nam šoferšajbnu na autu i ulupili vrata. Šteta na autu je bila velika, postoje i fotografije auta koje su upoliciji”, kazao je Rašović.

Iz podgoričke policije nezvanično su ranije kazali “Vijestima” da je povod napada osveta za tuču, koja se dogodila u srijedu veče 26. septembra, kod salona namještaja “Grand” u Donjoj Gorici

Objasnio je da je u trenutku napada pokušao da izađe iz auta.

“Jedan od njih je nogom udarao u vrata, tako da nijesam odmah mogao da izađem. Brat je uspio da napusti kola i obračuna se sa njima. Kada sam napokon izašao, uspio sam pored puta da nađem kraće crijevo kojim sam se branio od njih. U tim trenucima sam, na 30-ak metara od sebe, vidio brata Veljka, koji se tuče sa desetoricom momaka, koji su ga okružili”, naveo je Rašović.

Istakao je da se nekoliko minuta kasnije grupa od 15-ak momaka razbježala.

“Prišao sam bratu, koji mi je kazao da su mu u toku tuče oteli zlatni lanac, nakon čega smo pojurili za njima da ih stignemo, ali u tome nijesmo uspjeli. Srela nas je patrola policije, kojoj smo ispričali šta nam se desilo. Brat je nakon toga otišao u Urgentni centar, gdje su mu konstatovane lakše povrede glave i tijela”, rekao je Rašović.

Dodao je da su podnijeli prijavu za razbojništvo, protiv jedne poznate i nekoliko nepoznatih osoba, međutim, tužilac je prijavu preinačio u nasilničko ponašanje.

“Dva dana se inspektori nijesu trudili da saznaju ko je organizator napada na nas, iako su imali sasvim dovoljno podataka”

“Zlatni lanac i polomljeno auto izgubilo je na značaju u policiji. Niko se u policiji nije potrudio da nam vrati lanac, koji su nam ukrali u tuči koju nijesmo započeli”, zaključio je Rašović.

Veljko Rašović je u jutarnjim satima 28. septembra, prema informacijama iz policije, sačekao N.C, učenika Ekonomske škole “Mirko Vešović”, da priđe dvorištu škole, izašao iz automobila i nasrnuo na njega.

Udarao ga je, kako tvrde u policiji, zatvorenim šakama i nogama, a potom ga je ugurao u vozilo.

Učenik je nakon prebijanja uspio sam da dođe do Urgentnog centra, gdje su mu konstatovane povrede.

Direktor Urgentnog centra doktor Vladimir Dobričanin, kazao je “Vijestima” da je N. C. zadobio povrede glave i ruke, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Iz podgoričke policije nezvanično su ranije kazali “Vijestima” da je povod napada osveta za tuču, koja se dogodila u srijedu veče 26. septembra, kod salona namještaja “Grand” u Donjoj Gorici.

Prvo doručkovao, pa istukao srednjoškolca

Nemanja Rašović se osvrnuo i na prebijanje N.C. ispred Ekonomske škole, za koje je odgovoran njegov brat Veljko. “Dva dana se inspektori nijesu trudili da saznaju ko je organizator napada na nas, iako su imali sasvim dovoljno podataka”.

“Brat je taj dan prolazio autom ispred Ekonomske škole, u čijoj je blizini nekoliko trenutaka ranije doručkovao. Kada je primijetio N.C, kako se slobodno šeta, iako je trebalo da odgovara za tuču kod salona 'Grand', u tom trenutku je izašao iz auta i dogodila se tuča, o kojoj su 'Vijesti' pisale”, kazao je Rašović.