zdrav zalogaj

Tri jabuke dnevno za vitku liniju

U toku dijete preporučuje se i kombinacija lakog treninga sa tegovima i kardio treninga, tri do četiri puta nedjeljno
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 18:52h

Ako pojedete samo jednu jabuku prije svakog obroka možete da izgubite oko kilogram nedjeljno, utvrdila je američka nutricionistkinja Temi Flin.

Ona je primijetila da su njeni pacijenti koji su prije obroka jeli po jednu jabuku gubili na težini bez promjena navika u ishrani.

Poslije ovog otkrića Flin je počela da eksperimentiše nagovarajući i ostale pacijente da primijene sličnu metodu. Rezultati su bili više nego očigledni: Samo jedna jabuka prije svakog obroka pomaže da se gubi, u prosjeku, kilogram nedjeljno!

Ovo voće bogato je vlaknima koja mogu brzo da zasite pa je potrebno manje hrane za obrok, a jabuka takođe smanjuje, ili, čak, može potpuno da eliminiše potrebu za slatkišima.

Obroci su na bazi nemasnih proteina, složenih ugljenih hidrata, voća i povrća, jer ovakva kombinacija smanjuje osjećaj gladi a samim tim i težinu. Rafinirani šećeri su zabranjeni, a preporučuje se četiri do pet manjih obroka dnevno.

U toku dijete preporučuje se i kombinacija lakog treninga sa tegovima i kardio treninga, tri do četiri puta nedjeljno, u trajanju od najmanje pola sata.

Ova dijeta nije komplikovana jer nema brojanja kalorija ni mjerenja namirnica. Jedino što može da zasmeta su obaveza da svaki dan morate da pojedete tri jabuke, a slatkiš su, naravno, zabranjeni.

Galerija