Panjoci čestitao COK-u na prvoj medalji u istoriji

Panjocija je primio predsjednik COK-a Dušan Simonović, a sastanku su prisustvovali i Aleksandar Tičić, direktor Uprave za mlade i sport, i Mikele Barbone, član CONI-ja...
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2012. 17:18h

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Italije (CONI) Rafaele Panjoci posjetio je Crnogorski olimpijski komitet (COK) i, prije svega, čestitao na prvoj medalji u istoriji koju su crnogorske rukometašice donijele sa Igara u Londonu.

Panjocija je primio predsjednik COK-a Dušan Simonović, a sastanku su prisustvovali i Aleksandar Tičić, direktor Uprave za mlade i sport, i Mikele Barbone, član CONI-ja koji već treću deceniju radi na njegovanju sportskih veza između italijanske regije Pulja i Crne Gore.

Dvije delegacije su razgovarale o zajedničkim projektima i aktivnostima, a bliža saradnja je dogovorena prvenstveno u oblasti edukacije kadrova u sportu. Prve aktivnosti planirane su za početak naredne godine.

Simonović je Panjocija upoznao sa obavezama koje COK očekuju u narednom periodu i istakao da je i ova posjeta značajna potvrda da je Crnogorski olimpijski komitet, iako najmlađi član, prepoznat u olimpijskoj porodici kao ozbiljan i pouzdan partner.

Bonus video: