Potresna ispovijest djevojke koju su u Budvi pretukli Italijani

Ž. B. je "Vijestima" otkrila identitet napadača, navodeći da je do toga došla iz policijskog zapisnika. Riječ je o Frančesku Kondecu (50) rodom iz Napulja, sa adresom u Rimu
438 pregleda 40 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2012. 18:37h

Zbog povreda koje je polovinom avgusta zadobila, nakon što su je dvojica italijanskih turista brutalno prebila u budvanskom Starom gradu ispred njene radnje, a potom pod nerazjašnjenim okolnostima pobjegli iz Crne Gore, vlasnica parfimerije „Krizia“, Podgoričanka Ž. B., hitno je operisana u Kliničkom centru Crne Gore zbog komplikacija povreda šake koje su uslijedile.

Incident koji se 16. avgusta dogodio u Starom gradu oko 22.30 časova naočigled brojnih turista, kada su dva sredovječna muškarca šakama tukli ženu, nanijevši još tešku povredu domalog prsta, zbog čega je prije dvije sedmice završila na operaciji jer je došlo do povlačenja cijele šake, potpuno je zataškan, jer su oba imućna Italijana uspjela da prebjegnu preko granice, iako su imali zakazano saslušanje kod zamjenice osnovnog državnog tužioca u Kotoru Tanje Čolan.

Ž.B. je pozvala državu da otkrije ko je omogućio italijanskim građanima da mirno pobjegnu iz zemlje

Iako je za njima raspisana potjernica, niko se od nadležnih punih mjesec dana nije interesovao za zdravstveno stanje Podgoričanke Ž. B. koja je prošla kroz pravu zdravstvenu i psihološku traumu.

Dječja igračka dovela do incidenta

Ona je pozvala državu da otkrije ko je omogućio italijanskim građanima da mirno pobjegnu iz zemlje. Svoj identitet želi da sakrije samo zbog roditelja, kojima nije ni kazala šta se dogodilo, već su njen suprug i ona izmislili priču da je pala.

A sve je počelo potpuno bezazleno. Predveče, kako je u ispovijesti „Vijestima“ ispričala Ž. B., došla je do svoje radnje, jer je radnica pogriješila nešto na fiskalnoj kasi, pa je morala to da ispravi.

Krvnički su me tukli svuda - po glavi, vratu, tijelu

Tukli je šakama svuda po tijelu

Prema njenim riječima, Italijanka, za koju se kasnije ispostavilo da je iz Brazila, počela je da je vrijeđa.

Ljekar specijalista je konstatovao teške tjelesne povrede i lom prsta, a traume je potvrdila i psihijatar

Ž.B. nakon operacije

Ona je navela da je potom imala prekid filma i da ni sama ne zna kako su se svi našli napolju ispred radnje.

Dok sam bila na pregledima, mene je pozvao advokat Zoran Čelebić, koji mi se predstavio kao zastupnik Italijana, jer ga je angažovala italijanska ambasada

Nestali za tri sata

Od tada, prema njenim riječima, započinje čudna zavrzlama.

"Raspitala sam se koja su sada moja prava. Ja znam identitet čovjeka koji me je tukao. Ali kako su mi kazali, treba da angažujem advokata u Italiji"

Ona je navela da je sigurno “po srijedi neki dogovor, jer su nekom bukvalno data tri sata da slobodno napusti zemlju”.

"Nijesu se pojavili u dogovoreno vrijeme, imali su dovoljno vremena da napuste zemlju. Oni su bili u džipovima, jer su u njima došli ispred stanice. Tada nastaju moje zdravstvene komplikacije. Na pregledu 10. septembra u Urgentnom centru, doktor je odmah zakazao hitnu operaciju, jer mi je prst bio potpuno mrtav, a tetiva se počela povlačiti i cijela šaka uvrtati. Još imam bolove koji su nesnosni. Bojim se šta će mi biti sa rukom", kazala je Ž. B.

Država je ta koja treba da štiti

"Najviše me boli to što je u mojoj kući u Podgorici smješten Italijanski kulturni centar. Zašto me niko od njih nije kontaktirao za proteklih mjesec dana?"

"Raspitala sam se koja su sada moja prava. Ja znam identitet čovjeka koji me je tukao. Ali kako su mi kazali, treba da angažujem advokata u Italiji. Pitam se ko će to da finansira. To treba da finansira Ministarstvo unutrašnjih poslova, policija i tužilaštvo jer su ih oni pustili, a ne ja. Pitam se ko ih je štitio da mogu da napuste zemlju", završila je svoju priču Ž. B.

Ambasador je nije ni pozvao

Ž. B. je "Vijestima" otkrila identitet napadača, navodeći da je do toga došla iz policijskog zapisnika. Riječ je o Frančesku Kondecu (50) rodom iz Napulja, sa adresom u Rimu. Adresa Frančeska Kondeca je Via Nostra Signora di Lourdes 89/ I, Comuna di Fumicina, Rim.

"Najviše me boli to što je u mojoj kući u Podgorici smješten Italijanski kulturni centar. Zašto me niko od njih nije kontaktirao za proteklih mjesec dana? Ako je ambasada Italije angažovala advokata da zaštiti svoje građane, valjda je trebalo i da se, ako ništa, ono bar raspita šta je bilo sa mnom, jer su upoznati da sam pretučena. Zašto me ambasador nije pozvao na razgovor, jer su me njihovi građani napali? Evo, sada čitam u novinama da su naši u Budvi ponudili smještaj italijanskim turistima koji su ljetos imali incident sa obezbjeđenjem nekog lokala. Šta bi meni onda trebalo da ponude u Italiji", zapitala je Ž. B.

Galerija

Bonus video: