Pokušao da u ZIKS unese 19 mobilnih u frižideru

Otkrivanje i oduzimanje 19 mobilnih telefona namijenjenih Mitroviću nastavak je akcije koju službenici ZIKS-a svakodnevno sprovod
236 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2012. 06:48h

Službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija spriječili su unošenje 19 mobilnih telefona u Istražni zatvor. Telefoni su, kazao je sagovornik "Vijesti" iz uprave ZIKS-a, bili sakriveni u frižideru koji je trebalo da bude dostavljen pritvoreniku Milanu Mitroviću. Zaplijenjeni telefoni su, kako “Vijesti” saznaju, bili namijenjeni za dalju prodaju.

Osuđena i pritvorena lica mogu tražiti da im se odobri unos potrebnih tehničkih uređaja. Mitroviću je odobreno unošenje frižidera, a kada je trebalo da mu bude isporučen u njegovu unutrašnjost sakriveno je 19 mobilnih telefona, koje su službenici ZIKS-a pronašli.

"Nova uprava ZIKS-a pojačala je kontrolu i preduzima brojne aktivnosti i mjere na suzbijanju sprečavanja unošenja nedozvoljenih predmeta u ZIKS", rečeno je ranije "Vijestima" iz spuškog zatvora.

Svi koji dolaze u ZIKS, uključujući i zaposlene, dužni su da prođu kroz detektorska vrata i da omoguće ličnu i kontrolu svog ručnog prtljaga. Metal detektor vrata su važan segment bezbjednosti i instalirana su na glavnoj prijavnici, kao i u objektima gdje postoji potreba za takvom vrstom zaštite. Pored ovog vida sprečavanja unošenja nedozvoljenih predmeta, u Zavodu se primjenjuju i: video nadzor, skener, lični pretres, pretres vozila, metal detektori, pretresi soba, patrolni psi – psi tragači i sl.

Otkrivanje i oduzimanje 19 mobilnih telefona namijenjenih Mitroviću nastavak je akcije koju službenici ZIKS-a svakodnevno sprovode. Oni su za kratak period pronašli i oduzeli više desetina mobilnih telefona.

Milošu Čujoviću, jednom od osmorice osumnjičenih za milionsku računarsku prevaru i hakovanje bankarskih računa sredinom septembra oduzet je mobilni telefon. Osim od njega, telefon je oduzet i od još jednog člana te grupe, Vidoja Stanišića. Njemu je prvog dana, kada je sproveden u Istražni zatvor, oduzet jedan mobilni, a dva dana nakon toga u sobi u kojoj on boravi pronađen je i drugi telefon.

Stanišić je, prije nego što mu je oduzet mobilni, iz Istražnog zatvora komentarisao fotografiju sopstvenog hapšenja, objavljenu na njegovom Fejsbuk profilu. Telefoni su oduzeti i od Vida Brajovića, uhapšenog u akciji "Lokal", osumnjičenog da je organizator kriminalne grupe koja se bavila švercom droge i Alena Peročevića, koji je uhapšen u policijskoj akciji "Zelena milja" zbog prodaje droge.

Sredinom avgusta u sobama osuđenika i pritvorenika Saše Borete, Duška Šarića, Milana-Čile Šćekića i Milića Šakovića službenici ZIKS-a pronašli su i oduzeli mobilne telefone. Dva telefona ranije su pronađena i oduzeta od pritvorenika Igora Raičevića.

Galerija

Bonus video: