Hil: Hamiltonu je bila potrebna sloboda

Mnogi su kritikovali Britanca, smatrajući da u novom timu neće ponoviti uspjeh koji je imao sa još uvijek aktuelnim timom
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Beta AP
Luis Hamilton, Foto: Beta AP
Ažurirano: 30.09.2012. 12:44h

Dejmon Hil, bivši šampion Formule jedan, javno je dao podršku Luis Hamilton nakon što je odlučio da napusti Meklaren u želji da ambicije ostvari za bolidom Mercedesa.

Mnogi su kritikovali Britanca, smatrajući da u novom timu neće ponoviti uspjeh koji je imao sa još uvijek aktuelnim timom.

Međutim, Hil je uvjeren u suprotno.

"Luisu je bilo potrebno da napusti Meklaren da bi raširio krila. On je sada kao ptica u kavezu, to je najbolji mogući opis. Radi se o dobrom momku koji može biti bolji vozač, ali da bi se to desilo, potrebna mu je sloboda. To mu je nedostajalo u Meklarenu, jer su šefovi nastojali da u potpunosti upravljaju njegovim životom”, rekao je Dejmon Hil.

Mercedes će Britancu za trogodišnji ugovor dati 60 miliona funti.

“Meklaren je godinama imao nefleksibilan odnos sa vozačima. Nikada ne bih mogao da vozim za tim koji mi ne dozvoljava da razmišljam svojom glavom. To je njihova najveća greška, zbog toga se i Luis odlučio na ovaj korak”, zaključio je Hil, koji je od 1992. do 1999. godine bio aktivan vozač Formule jedan.

Bonus video: