Film Branislava Milatovića na festivalu u Maroku

U glavnoj takmičarskoj selekciji “Sve to” se našao pored 42 filma, među kojima je kratki film čuvenog Terija Giljama
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.09.2012. 14:29h

Poslije svjetske premijere na 18. Sarajevo Film Festivalu i crnogorske na Montenegro Film Festivalu u Herceg Novom, kratki igrani film “Sve to” reditelja Branislava Milatovića uvršten je u programe dva svjetska festivala koja će se održati u oktobru.

“Sve to” će biti u glavnoj takmičarskoj selekciji desetog Mediteranskog festivala kratkog igranog filma (Mediterranean Short Film Festival of Tangier) koji će se održati od prvog do šestog oktobra u Rabatu, u Maroku.

U glavnoj takmičarskoj selekciji “Sve to” se našao pored 42 filma, među kojima je kratki film čuvenog Terija Giljama. Slavni reditelj je za ovaj film, inače urađen u italijanskoj produkciji, prošle godine dobio evropskog Oskara za najbolji kratki film.

Zagreb Film Festival

Takođe, “Sve to” će biti prikazan na desetom Zagreb Film Festivalu, koji će se održati od 14. do. 21. oktobra. Festival je podijeljen u tri takmičarske kategorije (dugometražni igrani, kratkometražni igrani, dokumentarni), a film “Sve to” je uvršten u takmičarski dio kratkometražnog igranog filma, u kojem je odabrano deset filmova.

Scenario su napisali Branislav Milatović i Ognjen Spahić po motivima istoimene kratke priče Ognjena Spahića

Scenario za kratkometražni igrani film “Sve to” dobio je na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore 2010. godine prvu nagradu u kategoriji kratkometražnog igranog filma. Glavne uloge u filmu tumače Slavko Štimac, Momo Pićurić, i prvi put na filmu jedanaestogodišnji Jovan Miranović.

Reditelj filma je Branislav Milatović. Scenario su napisali Branislav Milatović i Ognjen Spahić po motivima istoimene kratke priče Ognjena Spahića. Direktor fotografije je Ivan Kostić, direktor filma Ivan Đurović, muziku je uradio Milivoje Pićurić, montažu Vladimir Radovanović, a dizajn zvuka Bobo Stanišić.

Producent filma je Montenegro Art Production iz Podgorice, a izvršni Artikulacija produkcija.

Bonus video: