Vukoslavčević: Komandiri me tukli, pa tražili da ćutim

Iz ZIKS-a je “Vijestima” tada saopšteno da se Vukoslavčević tokom šetnje nije pridržavao pravila
137 pregleda 4 komentar(a)
ZIKS, Foto: Savo Prelević
ZIKS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2012. 18:23h

Simo Vukoslavčević negirao je juče da je psovao komandira Nikolu Nikolića, koji ga je navodno pretukao u nedjelju veče u Istražnom zatvoru.

On tvrdi da navodi uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija nijesu istiniti i da je Nikolić njega psovao i vrijeđao, pa pretukao, što, kako je naveo u pismu, mogu potvrditi i ostali komandiri koji su bili u smjeni.

“Jedan od njih je bio toliko blizu, jer me držao dok me komandir Nikolić tukao. Da je htio i dalje upotrijebiti silu može potvrditi komandir Kalezić, jer je i on, dok me je štitio, dobio udarac nogom”, napisao je pritvorenik.

On tvrdi da su ga pojedini komandiri nakon toga ubjeđivali da promijeni izjavu u korist Nikolića, govoreći mu da on ima djecu i da zbog incidenta može ostati bez posla.

“Pitam se zašto su oni strahovali za njega, ako je u pravu i ako govori istinu”.

Pritvoreni Vukosavović će protiv Nikolića podnijeti krivičnu prijavu.

“Pritvorenik je psovao i vrijeđao službenika, a on je poslije toga primijenio silu"

Iz ZIKS-a je “Vijestima” tada saopšteno da se Vukoslavčević tokom šetnje nije pridržavao pravila i da je, nakon što mu je Nikolić prekinuo šetnju i vratio ga u Istražni zatvor, došlo je do rasprave između njih dvojice.

“Pritvorenik je psovao i vrijeđao službenika, a on je poslije toga primijenio silu. Juče je zbog toga suspendovan, a disciplinska komisija će utvrditi da li je upotreba sile bila opravdana ili ne”, rečeno je tada iz ZIKS-a.

Službenik ZIKS-a Nikolić suspendovan je tada zbog prekomjerne upotrebe sile. “Vijestima” je iz Kliničkog centra sinoć rečeno da S. V. ima lakše povrede glave i vrata, i da je otpušten iz te institucije.

Bonus video: