Policija u Podgorici ima pune ruke posla: Rasvijetljene četiri krađe

Izvještaji su podnijeti protiv A.K. (23), S.O. (19), LJ.V. (43), i K.P. (18), svi nastanjeni u Podgorici
58 pregleda 0 komentar(a)
policija udes, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija udes, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.09.2012. 13:27h

Policija u Podgorici je juče i danas podnijela izvještaja protiv četiri lica i rasvijetlili tri krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju. Izvještaji su podnijeti protiv A.K. (23), S.O. (19), LJ.V. (43), i K.P. (18), svi nastanjeni u Podgorici, zbog osnovane sumnje, da su izvršili po jedno krivično djelo protiv imovine, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, rano jutros, lišila slobode A.K. koji je, kako se sumnja, 26. septembra 2012. godine, u podgoričkom naselju Stari Aerodrom, počinio krivično djelo teška krađa, na štetu B.V., na način što mu je prišao i hvatajući ga za tjeme glave, sagnuo ga ka zemlji, a potom mu sa vrata otuđio zlatni lanac, koji je kasnije prodao. O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, kojem je A.K. danas u zakonskom roku predat na dalju nadležnost.

S.O. se sumnjiči za tešku krađu izvršenu 05. septembra 2012. godine, na štetu firme A.D. „Podgorica Promet“ locirane u ulici V. Raičkovića u Podgorici. Policija je o događaju obavijestila nadležno državno tužilaštvo koje je kvalifikovalo djelo.

LJ.V. je, kako se sumnja, 21. septembra 2012. godine, počinio tešku krađu, na štetu D.B., na način što je iz putničkog vozila – vlasništvo oštećenog, čija je vrata prethodno otvorio upotrebom podesnog sredstva, otuđio torbicu sa ličnim dokumentima, bankovne i potrošačka kartica. Lj.V. je sumnja se, potrošačku karticu upotrebio, dok je jedan dio otuđenih predmeta odbacio na dvije lokacije, gdje ih je kasnije policija pronašla i vratila oštećenom.

K.P. se sumnjiči da je, 04. septembra 2012. godine, u ranim jutarnjim satima, izvršio krivično djelo teška krađa u pokušaju, na štetu A.D. „Lutrija Crne Gore“. On je, kako se sumnja, po dolasku do kioska- vlasništvo Lutrije Crne Gore, lociranog u bulevaru S. Kovačevića u Podgorici, upotrebom podesnog sredstva, izvršio obijanje ulaznih vrata, ušao u unutrašnjost, odakle, sumnja se, nije ništa otuđio.O događaju je obaviješteno nadležno tužilaštvo koje je kvalifikovalo djelo.

Bonus video: