Saznajte da li je vrijeme da ostavite partnera

Ako iskreno odgovorite na ova pitanja, odmah ćete znati ima li vaša veza budućnosti ili je vreme da je raskinete.
111 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 19:58h

Britanski psihoterapeut Rejčel Susman kaže kako postoje jasni znaci koji ukazuju na to da je ljubavna veza loša i da je treba privesti kraju. Međutim "čitanje" tih znakova zahtijeva brutalnu iskrenost sa samim sobom, ali i puno hrabrosti.

Rejčel Susman ima listu od pet pitanja koja vam mogu pomoći da ocijenite situaciju u svojoj vezi pa da u skladu s tim donesete odluke:

1. Da li je nestala emotivna povezanost s partnerom? Možete li još uvijek da je osjetite?

2. Provodite li više vremena u svađi nego u harmoniji i bliskosti?

3. Kako izgleda vaš seksualni život? Da li je redovan kao prije?

4. Radi li on stvari koje vama jako smetaju i stalno vas nerviraju?

5. Da li je ikada uradio nešto što je narušilo vaše povjerenje u njega? Možete li još uvijek da mu vjerujete?

Ako iskreno odgovorite na ova pitanja, odmah ćete znati ima li vaša veza budućnosti ili je vreme da je raskinete. "Svi se ponekad u vezi osjećaju loše, ali to nije razlog da je odmah prekinete. Možete prvo pokušati da riješite probleme. Međutim ako je veza loša i poslije vaših dugotrajnih napora da je učinite boljom, možda je zaista vrijeme da je ostavite iza sebe", kaže Rejčel Susman.

Kako navodi, teško je održavati vezu ako su vam osnovnii stavovi različiti, a to se prvenstveno odnosi na pitanja o djeci, braku, porodici, karijeri, novcu i seksu, piše T portal.

"Možda vam se čini da ovakvo sagledavanje veze nije romantično. I nije, ali ni život najčešće nije romantičan. Dugotrajan ostanak u lošoj vezi ozbiljno može da vam naruši kvalitet života, a na kraju krajeva i zdravlje", ističe Rejčel. To sigurno ne želite.

Bonus video: