KARATE: PREMIJER 1 LIGA

Istorijska bronza Nenada Dulovića

Dulović je prvi naš karatista sa medaljom u Premijer ligi od kada je taj borilački sport uvršten u program Olimpijskih medalja. Isti uspjeh u olimpijskom karateu ostvarila je u Parizu Marina Raković, a najveći uspjeh na turnirima Premijer lige je zlato Almira Cecunjanina 2011. godine
51 pregleda 4 komentar(a)
Nenad Dulović, Foto: Facebook
Nenad Dulović, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.06.2018. 12:43h

Karatista podgoričkog Omladinca, Nenad Dulović, ušao je u anale crnogorskog sporta kao prvi karatista sa medaljom na turniru Premijer 1 lige od prijema tog sporta u olimpijski program. Dulović je u Istanbulu danas osvojio bronzanu medalju.

Prije Dulovića u olimpijskom karateu je bronzu u Parizu 2016. godine osvojila, njegova klupska drugarica Marina Raković, a pred prijem u perogram OI iste godine u Salcburgu je bronzu zaslužila katašica Budućnosti Biserka Radulović.

Najtrofejniji crnogorski karatista na turnirima Premiejr lige je Almir Cecunjanin, koji ima zlato iz Salcburga 2011. i bronzu iz Pariza godinu kasnije.

Dulović je u borbi za bronzu bio ubjedljiv protiv Italijana Anđela Krešenza sa 3:0, a na putu do medalje u petak je u repasažu dobio Bjelorusa Olega Maljehina sa 1:0, a prethodno Ajkluta Kaju iz Turske (5:4), i Belgijanca Majkla Dasola sa 4:0, dok je u prvom krugu kategorije do 60 kilograma bio slobodan.

Jedini poraz, u polufinalu, Dulović je doživio od Iranca Amira Mehdizadeha sa 2:1, koji ga je plasmanom u finale povuklao u repasaž i borbe za bronzu.

Iako je početkom godine nastupio na Evropskom prvenstvu za seniore do 21 godine, Dulović je u prvom dijelu sezone već osvojio dvije prestižne medalje, pošto je bio srebrni na turniru Serije A u Salcburgu.

Takvi plasmani donijeli su popriličan broj oplimpijskih bodova karatisti Omladinca, jer se Premijer liga boduje najviše poslije Svjetskog i Evropskog prvenstva.