Nakon raskida: Zašto je samoća dobra za vas?

Svoj novootkriveni samački život može biti nešto u čemu možete itekako uživati. Ne srljajte iz veze i vezu samo zato jer se bojite samoće
110 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 19:45h

Ako ste nedavno izašli iz veze i svaka stvar koju radite još uvijek vas podsjeća na osobu s kojom ste dijelili gotovo sve, teško je vidjeti pozitivne strane samačkog života, ali zaista ih ima mnogo.

Možda će vam se neke prednosti samačkog života činiti banalne, ali kada se jednom priviknete na „njegovu“ odsutnost, stvorićete nove navike koje će vam uljepšavati život, i učiniti ga jednostavnijim i ljepšim.

Upoznajte sebe, prije nego što se upustite u drugu, možda i ovog puta doživotnu vezu, a do onda uživajte u trenucima koje vam pruža nova sloboda i samostalnost.

Osjetite novi ukus slobode

Ne želimo reći da kada ste u vezi da ste vezani lancima poput roba, ali činjenica je da veza nosi određene obaveze prema vašem partneru.

Sada, kada partnera više nema u vašem životu to vrijeme možete iskoristiti za druge aktivnosti. Možete raditi što poželite.

Vi ste sama svoj „gazda“ i niko vam više ne stoji na putu da radite stvari koje ste oduvijek htjeli.

On/Ona nije ljubav vašeg života

Možda ste vjerovali da ćete s njom/njim ostati do kraja života, ali eto sudbina se poigrala s vama. I svaki puta kada vas uhvati sjeta, sjetite se da on/ona u suštini nije bio/bila muškarac/žena vašeg života, jer da je, vi biste sada bili s njim/njom.

Vrijeme mira

Kada ste bili s njim nikada nije bilo mirno, uvijek se nešto radilo, razgovaralo, uvijek je od nekud treštala buka, muzika, rijeko kada ste mogli pronaći vremena samo za sebe.

Sada možete iskusiti i ponovno naučiti što znači imati vremena samo za sebe i da provedete na način na koji vi želite.

Manje obaveza

Vaš nered je isključivo vaš, vi ste ga napravili sami. Dakle, kada čistite i pospremate, znate da više ne radite to zato jer je on/ona napravio/la nered, nego vi.

Nema više tuđe prljave odjeće, obuće, časopisa, čaša, posuđa po vašem domu.

Umjesto da toga možete provoditi vrijeme na mnogo ljepši način.

Upoznavanje novih ljudi

Do sada ste se pretežno družili sa zajedničkim prijateljima i drugim parovima.

Sada možda imate više potrebe proširiti svoj krug poznanika i prijatelja, upoznati nove i zanimljive osobe.

Osim toga, imate mnogo više prilika i volje za izlascima i druženju s prijateljima.

Svoj novootkriveni samački život može biti nešto u čemu možete itekako uživati. Ne srljajte iz veze i vezu samo zato jer se bojite samoće. Ona može biti vrlo ispunjavajuća na jedan novi i poseban način.

Bonus video: