Hej: Ne boksujem pred rasistima

"I ovdje u Britaniji sam imao nekih problema sa rasistima i ne pada mi na pamet da idem u Ukrajinu. Po meni, najbolje mjesto za boj sa Vitalijem Kličkom bi bila Njemačka", kaže Hej
88 pregleda 3 komentar(a)
Dejvid Hej, Foto: Beta AP
Dejvid Hej, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.09.2012. 20:42h

Penziju je okončao iz želje da se zbog privatne tuče revanšira zemljaku Dereku Čisori, a sada u ostvarenju snova - pokušaju da se domogne najprestižnijeg šampinskog pojasa teške kategorije u WBC verziji, Britancu Dejvidu Heju smetaju navijači.

"Želja vlasnika pojasa koji sanjam, Vitalija Klička je da posljednji meč boksuje pred svojom publikom u Kijevu. A ja ne želim da prihvatim da boksujem tamo. Nikada nijesam bio u Ukrajini, ali je previše vijesti koije dopiru do mene o opasnostima u toj zemlji za tamnopute ljude".

"I ovdje u Britaniji sam imao nekih problema sa rasistima i ne pada mi na pamet da idem u Ukrajinu. Po meni, najbolje mjesto za boj sa Vitalijem Kličkom bi bila Njemačka. Tamo ne samo da mogu pobijediti, već ću se u domovinu vratiti sa šampionskim pojasem", kazao je Hej, koji je dobio nadimak Kasijus Hej, nakon jednog od najefektnijih nokauta kojim je počistio Čisoru 15.jula.

Bonus video: