Gojko Ćuk u Unirei Dej

"Imao sam želju da ostanem u Budvanskoj rivijeri, da igram Ligu šampiona. Ali, nismo mogli da se dogovorimo oko dugovanja koja imaju prema meni", kaže Ćuk
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 10:48h

Iz odbojkaške reprezentacije Crne Gore koja je nedavno igrala drugog kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sada više nema igrača bez kluba - posljednji je novu sredinu našao Gojko Ćuk, dugogodišnji srednji bloker Budvanske rivijere, koji je novi član rumunske Uniree Dej iz Kluža.

Ćuk već šesti dan boravi u Rumuniji, od ponedjeljka je počeo da trenira sa novim saigračima, a juče je parafirao jednogodišnji ugovor.

"Koliko sam za sad uspio da vidim, sve je odlično. Uslovi za trening su perfektni. Odradio sam nekolika treninga sa ekipom, odlično se radi, što je najvažnije. Takođe, biće dosta utakmica, a kroz utakmice se napreduje i stiče novo iskustvo, kaže za „Vijesti” Ćuk.

Ćuk se u Klužu pridružio primaču Srećku Ristiću, bivšem igraču Timoka, Rabotničkog, Budve, Studentskog centra i Budućnosti, gdje je proveo prošlu sezonu.

"Srećko mi pomaže da se prilagodim. On je tu već mjesec i uklopio se. Dobro je imati nekog svog, jer većina saigrača ne govore dobro engleski", dodaje 23-godišnji bloker.

Unirea Dej je prošle sezone zauzela 5. mjesto u ligaškom dijelu prvenstva, dok je na kraju plej-ofa bila četvrta, pa će u ovoj sezoni igrati i Evropu - Čelendž kup.

"Što se prvenstva tiče, ambicije su da ponovimo rezultat od prošle sezone, da budemo treći-četvrti. Takođe, cilj je da se nađemo na završnom turniru Kupa, te da što dalje doguramo u Čelendž kupu", ističe 209 centimetara visoki Gojko Ćuk.

Budvu napustio zbog dugova

Gojko Ćuk je 2004. godine iz Ljubinja (odakle je njegova porodica, iako je rođen u Trebinju) stigao u Crnu Goru, proveo dvije sezone u mlađem budvanskom klubu, OK Budva, a posljednjih šest u Budvanskoj rivijeri, odakle je stigao i do dresa reprezentacije Crne Gore.

Ovog ljeta istekao mu je ugovor sa Budvanima, postojala je obostrana želja za nastavkom saradnje, ali...

"Imao sam želju da ostanem u Budvanskoj rivijeri, da igram Ligu šampiona, a želio sam i da nastavim fakultet. Ali, nismo mogli da se dogovorimo oko dugovanja koja imaju prema meni, jer moji zahtjevi za ovu sezonu nisu bili veliki. Nadam se da ćemo to riješiti u narednom periodu. Ima naznaka za to...", kaže Gojko, koji je sa Budvanima osvojio po četiri titule i kupa, bio treći u Kupu CEV 2009. godine i igrao u drugoj rundi Lige šampiona prije dvije sezone.

Ćuk je svom bivšem klubu poželio sve najbolje u novoj sezoni.

"Nadam se da će proći u drugi krug Lige šampiona, jer su napravili dobru ekipu. U svakom slučaju, pratiću ih u Ligi šampiona", zaključio je Gojko, čiji je rođeni brat Božidar, primač servisa, ostao u Budvi.

Galerija

Bonus video: