Gušićeva bronzana medalja zlatnog sjaja

Bronzana medalja crnogorskog džudiste Nikole Gušića na juniorskom prvenstvu Evrope u Poreču ima zlatni sjaj, ocijenjeno je iz Džudo saveza Crne Gore.
0 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Zoran Đurić
Nikola Gušić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.09.2012. 17:32h

Bronzana medalja crnogorskog džudiste Nikole Gušića na juniorskom prvenstvu Evrope u Poreču ima zlatni sjaj, ocijenjeno je iz Džudo saveza Crne Gore.

Gušić, koji je bio slobodan na startu, na putu do medalje savladao je u drugom kolu Izraelca Aleksandra Raskopina, a u trećem Njemca Entonija Zinga. U finalnom meču B grupe bio je bolji od Ilije Ciganovića iz Srbije.

U polufinalu poražen je od Holanđanina Džordija Bejksa, dok je u meču za bronzanu medalju u kategoriji do 66 kilograma iponom savladao Italijana Matea Pirasa.

Gušić je kazao da je konkurencija u kategoriji do 66 kilograma bila izuzetno jaka, navodeći da je učestvovalo 46 boraca.

"Raskopin je prošle godine bio osvajač evropske medalje, Zing je bio favorit u našoj kategoriji i od njega se očekivakla medalja, a pobijedio sam ga za minut i po. Polufinale sam izgubio jukom. Odlučujući meč za medalju dobio sam Italijana, kao i prošle godine u Belgiji, lako iponom", rekao je Gušić.

Selektor Rajko Mrvaljević kazao je da je medalja iz Poreča veliki uspjeh ne samo za crnogorski džudo, nego i sport uopšte.

"To je prva juniorska medalja koja je došla u Crnu Goru u muškoj konkurenciji. Od crnogorskih takmičara upečatljiv utisak ostavili su Nikola Gardašević i Rijad Dedeić. Crna Gora ima plejadu mladih džudista i da za budućnost tog sporta u Crnoj Gori ne treba brinuti", rekao je Mrvaljević.

On smatra da je Gušić najkonkuretniji crnogorski takmičar za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Nacionalni trener Dragan Šćepanović podsjetio je da je Gušić uoči Evropskog prvenstva bio najslabije rangirani učesnik šampionata.

"Bio je 60. na listi i najslabije rangiran od svih 46 takmičara koliko ih je bilo prijavljeno u kategoriji do 66 kilograma. Imao je teži žrijeb, a pobijedio je 3, 5. i 6. na rang listi", rekao je Šćepanović.

On je kazao da je Gušić drugi na rang listi džudista do 23 godine.

"Potrudićemo se da, učešćem na evropskim kupovima, zadrži plasman među četiri najbolja takmičara do 23 godine kako bi imao lakši žrijeb", rekao je Šćepanović.

Sportski direktor Dragan Mrvaljević kazao je da o uspjehu Gušića najbolje govori činjenica da su bez medalje ostali Hrvatska, Srbija i BIH, dok je Slovenija osvojila samo jednu.

On je kazao da crnogorske džudiste do kraja godine očekuje Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, od 16. do 18. novembra u Pragu.

Bonus video: