Radošević brani titulu 9. novembra na Cetinju

Radošević je titulu prvaka u srednjoj kategoriji osvojio 12. januara na Zlatiboru pobjedom protiv Njemca Ronija Gebela, a prvi put odbranio je 25. maja u Bijelom POlju protiv Gruzijca Šalva Jomardašvilija
3 komentar(a)
Radošević3, Foto: Zoran Đurić
Radošević3, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.09.2012. 13:33h

Crnogorski bokser Predrag Radošević će 9. novembra na Cetinju braniti titulu internacionalnog šampiona svijeta verzije IBF, saopštio je organizator meča.

Saopšteno je da će IBF ime protivnika odrediti naknadno.

Radošević je titulu prvaka u srednjoj kategoriji osvojio 12. januara na Zlatiboru pobjedom protiv Njemca Ronija Gebela, a prvi put odbranio je 25. maja u Bijelom POlju protiv Gruzijca Šalva Jomardašvilija.

Crnogorskom bokseru meč na Cetinju biće 27. u profesionalnoj konkurenciji, a do sada je ostvario maksimalan učinak.

Radošević je kazao da je tri mjeseca u konstantnom treningu, po programu rada i ishrane trenera Zlatka Malikovića.

"Treniram u Podgorici, a završne pripreme ću odraditi u Herceg Novom kod trenera Fehmija Hisenija. Na meni je da nastavim da treniram, da se pripremim i u što boljoj formi dočekam 9. novembar. Sve što budem imao da kažem reći ću te večeri na ringu", rekao je Radošević.

On je kazao da će mu u sparingu pomagati braća Dragan i Bojan Pešić, Armin Prašović, kao i bokseri iz Tutina i Bosne i Hercegovine.

Radošević je, komentarišući mogućnost da se pojavi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kazao da je san svakog sportiste učešće na tom takmičenju, ali da će konačnu odluku donijeti u dogovoru sa stručnim štabom.

Menadžer projekta Slobodan Nikić kazao je da su dobili punu podršku od gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića, kao i da će manifestacija biti održana u sklopu proslave dana Opštine.

On je istakao da će u cilju bolje organizacije svoje obaveze podijeljene na više subjekata, odnosno na Prijestonica, odnosno Oorganizacioni odbor Cetinja, premijer Igor Lukšić, kao dio i sponzori koji će biti kooptirani u projekat.

Najavljeno je da će promocija projekta biti održana 13. oktobra na Cetinju.

"I u ovom projektu sarađivaćemo sa Radoševićem menadžerom Redžom Dedeićem, srpskim borcem i promotewrom Nenadom Borovčaninom. Kontaktiran je i jedan od najboljih, ili najbolje pozicioniranih, menadžera iz Južne Afrike oko mogućnostima da poslije ovog meča, uz određeni procenat, preuzme Radoševića i olakša mu put do titule", kazao je Nikić.

On je istakao da je mogućnost tog meča izvjesna u 2013. godini i ponuđeni su kao mogući gradovi domaćini Sidnej i Las Vegas.

Najavljeno je da će mečeve iz dvorane Lovćen prenositi Televizija Crne Gore, kao i u direktnom ili odloženom prenosu beogradska B92 ukoliko bude boraca iz Srbije.

Portparol Prijestonice Miloš Prelević kazao je da na Cetinju, osim fudbala, rukometa i košarke, veliku popularnost uživa i boks.

"Izbor Radoševića da meč bude održan na Cetinju predstavlja pravu odluku. Trudićemo se da taj događaj sa promotivne i organizacione strane bude ispraćen i da ta noć protekne u najboljem redu", rekao je Prelević.

Bonus video: