Projekcija filma o životu Marine Abramović

Film je prvi put prikazan na ovogodišnjem izdanju festivala „Sundance“, a kasnije i na Berlinskom festivalu na kojem je dobio nagradu publike
3 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 12:26h

Na Cetinju će u ponedjeljak, 1. oktobra, biti upriličena projekcija dugometražnog dokumentarnog filma „Marina Abramović: Umjetnik je prisutan“.

Film će biti prikazan u bivšem gornjem kompleksu elektroindustrije „Obod“, u sklopu posjete popularne umjetnice performansa Marine Abramović Prijestonici Cetinje.

Pomenuto ostvarenje, koje je režirao Metju Ejkers, a čije je snimanje, između ostalih, podržano i od strane Ministarstva kulture Crne Gore, prati život i umjetničko djelovanje Marine Abramović, uključujući i pripreme za popularnu retrospektivu njenog rada, upriličenu 2010. godine u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti.

Projekcija će biti održana u nekadašnjoj restoranskoj hali „Gornjeg Oboda“, uz slobodan ulaz za sve posjetioce

Dio filma sniman je i u Crnoj Gori, a ovdašnjoj publici premijerno je predstavljen u maju tekuće godine, u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“. Inače, film je prvi put prikazan na ovogodišnjem izdanju festivala „Sundance“, a kasnije i na Berlinskom festivalu na kojem je dobio nagradu publike za najbolji dokumentarni film.

Projekcija će biti održana u nekadašnjoj restoranskoj hali „Gornjeg Oboda“, uz slobodan ulaz za sve posjetioce, a događaju će prisustvovati i Marina Abramović. Događaj će biti organizovan u saradnji Prijestonice Cetinje i Ministarstva kulture.

Galerija

Bonus video: