Funkcioner DPS udario nastavnika pred direktorom škole

Incident se desio u Osnovnoj školi “Boško Strugar” u Ulcinju, kada je nezadovoljni roditelj nasrnuo na prosvjetnog radnika
585 pregleda 55 komentar(a)
OŠ Boško Strugar, Foto: Samir Adrović
OŠ Boško Strugar, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 26.09.2012. 07:12h

Visoki funkcioner ulcinjskog DPS Anton Mrnjačević vinovnik je teškog incidenta koji se prošlog četvrtka dogodio u Osnovnoj školi "Boško Strugar" u Ulcinju.

On je tada, u kancelariji direktorke škole Mirjane Mijović, u njenom prisustvu, otvorenom šakom u predjelu glave udario nastavnika Ruždija Jahaja.

Dalje batinjanje spriječila je Mijović, koja je stala između njih, ali i još neki nastavnici koji su čuli viku iz kancelarije direktora.

Jahaj je slučaj prijavio policiji, a akteri nesvakidašnjeg obračuna već su dali izjave u ulcinjskom sudu i čekaju epilog.

Jahaj je “Vijestima” potvrdio da je došlo do incidenta i detaljno opisao situaciju - kada je i kako dobio udarac od Mrnjačevića, čija kćerkica pohađa nastavu kod njega.

Nastavnik je kasnije nazvao novinara "Vijesti", zamolivši ga da ne objavi priču, iako je prethodno tvrdio da na njega niko ne vrši pritisak.

"Nemamo šta da vam kažemo oko toga", kratko je kazala Antonova supruga Ana, koja se javila na telefon

Kasnije se predomislio, i u telefonskom razgovoru poručio novinaru da stopira priču - "jer su ga zvali još neki".

On je, kako saznajemo, policiji i sudiji ispričao da je Mrnjačević od ranije ljut na njega i da ga je zvao više puta prije dvije tri godine kako bi starijoj kćerki, umjesto četvorke, isposlovao peticu.

Kako je naveo u prijavi, tenzije su se nastavile i ove godine, jer je roditelj nezadovoljan početnim ocjenama svog djeteta. Mrnjačević je prvo kod Jahaja došao u učionicu i pozvao ga na razgovor kod direktorice, gdje je došlo do incidenta.

Direktorica Mijović nije htjela da komentariše incident.

"Obavijestila sam nadležne, a sud će odlučiti", kazala je ona.

Incident nijesu htjeli da komentarišu ni Mrnjačevići.

"Nemamo šta da vam kažemo oko toga", kratko je kazala Antonova supruga Ana, koja se javila na telefon.

Bonus video: