Mrvaljević: Gušić može do Olimpijskih igara

"On je budućnost crnogorskog džuda. Vjerujem da će biti učesnik narednih Olimpijskih igara u Riju", kratko je istakao aktuelni svjetski vicešampion.
0 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Zoran Đurić
Nikola Gušić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.09.2012. 08:28h

Nakon bronzane medalje Nikole Gušića na Evropskom juniorskom prvenstvu u Poreču, čelni ljudi džudo kluba Akademik održali su konferenciju za novinare.

Osim predsjednika kluba Dragana Pejanovića, govorili su i izvršni direktor Andrija Kilibarda, šef stručnog štaba Dragan Šćepanović, kao i svjetski vicešampion Srđan Mrvaljević.

"Neko može da pomisli da nam je nakon tolikih uspjeha ponestalo motiva", rekao je Pejanović, podsjetivši prisutne da su na posljednjem Balkanskom prvenstvu džudisti Akademika osvojili dvije zlatne i četiri bronzane medalje.

Takođe, predsjednik se zahvalio takmičarima, trenerima, sponzorima, prijateljima i svim ostalima koji su na bilo koji način dali doprinos uspjesima nikšićkih džudista.

Šef stručnog štaba Dragan Šćepanović smatra da je pred njegovim kadrom svijetla budućnost.

"Imam ogromno povjerenje u moje pulene i vjerujem da su sposobni da na narednim takmičenjima ostvarimo planirano. Impresivno je bilo u Poreču, slično će biti i na narednim takmičenjima. Imamo odličnu plejadu mladih džudista. Ipak, to nas ne zavarava, jer je pred nama ogroman posao. Naša budućnost je svijetla. Put kojim smo krenuli je sigurno pravi i nećemo odustati ni za pedalj", rekao je Šćepanović.

Osvajač bronzane medalje iz Poreča, koji je nosilac dvije zlatne medalje na Evropskim kupovima, istakao je da će sa narednih takmičenja učiniti sve da nastavi sa pozitivnim rezultatima. A naš najbolji takmičar na tatamiju, Srđan Mrvaljević, rekao je da u Nikoli vidi svog nasljednika, jer besprekoran takmičar, jednostavno, mora da uspije.

"On je budućnost crnogorskog džuda. Vjerujem da će biti učesnik narednih Olimpijskih igara u Riju", kratko je istakao aktuelni svjetski vicešampion.

Bonus video: