Izložba Miša Joskića: Ilustracija života "Vampira iz Sakramenta"

Čejs bio je američki serijski ubica, šizofrenicar koji je ubio sest ljudi, pio im krv i otkidao djelove tijela zbog čega je dobio naziv "Vampir iz Sakramenta"
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2012. 13:45h

Izložbom crteža stripa "Chase", podgoričkog umjetnika Miša Joskića, u galeriji "Art" u srijedu u 20 časova biće predstavljeni orginalni radovi iz stripa o serijskom ubici Ričardu Trentonu Čejsu (Richard Tranton Chase).

Čejs bio je američki serijski ubica, šizofrenicar koji je ubio sest ljudi, pio im krv i otkidao djelove tijela zbog čega je dobio naziv "Vampir iz Sakramenta".

U mladosti je koristio droge i alkohol, mučio životinje i podmetao požare. Patio je od erektilne disfunkcije koja je bila poslijedica psihičkih problema koji su nastali usljed potisnutog bijesa.

Trenton je oduzeo sebi život u zatvoru popivši veliki broj medikamenata za šizofreniju i smirenje koje nije pio tokom boravka u zatvoru već ih je skupljao.

“Stripom je ilustrovan njegov život i ubistva a ovom izložbom biće prikazani orginalni crteži iz stripa kao samostalne cijeline bez praćenja priče” kazao je Joskić.

Crteži su rađeni kombinovanom tehnikom, kojom dominiraju olovka i tuš, na papiru.

Strip ce uskoro biti dostupan za preuzimanje u PDF formatu.

Bonus video: