Baranin uhapšen na granici: Htio da bježi u ukradenoj robi

“Sa sobom je imao i pun kofer ukradene robe”, kazao je izvor “Vijesti” iz barske policije
83 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2012. 19:51h

Baranin Iso Čobović (61), za kojim je policija iz tog grada raspisala lokalnu potjernicu zbog četiri krađe, uhapšen je na graničnom prelazu Šćepan Polje, prilikom bjekstva u Bosnu i Hercegovinu.

Čobović je prilikom bjekstva žrtvovao ne samo slobodu, već i odjeću, pokušavajući da pobjegne u BiH obučen u robu koju je pokrao.

“Sa sobom je imao i pun kofer ukradene robe”, kazao je izvor “Vijesti” iz barske policije.

Nakon što je uhapšen, policajci su mu otuđeno oduzeli. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, među oduzetim stvarima koje su vraćene vlasnicima bila je roba i obuća koju je nosio na sebi, patike ukradene iz kineskog butika, majice, farmerice, gaćice...

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, među oduzetim stvarima koje su vraćene vlasnicima bila je roba i obuća koju je nosio na sebi, patike ukradene iz kineskog butika, majice, farmerice, gaćice...

Čobović se sumnjiči da je u noći između 17. i 18. septembra ove godine, počinio krivično djelo teška krađa.

Tom prilikom iz kioska „Tobaco Pres-Rokšped“, koji se nalazi u Ulici M. Boškovića u Baru, sumnja se, otuđio je cigarete i novac iz registar kase.

Prethodno je Čobović u noći između 14. i 15. septembra u naselju Ronkula u Baru, obio kiosk „Tobaco Pres-Rokšped“ odakle je, kako sumnjaju u policiji, ukrao veću količinu različitih vrsta cigareta, vrijednosti preko 3.900 eura.

Baranin je, kako se sumnja, i u noći između 13. i 14. septembra iz prodajnog objekta tekstilne robe, u Ulici V. Rolovića u Baru, ukrao garderobu, čiji je jedan dio pronađen i oduzet, kako bi bio vraćen vlasnicima.

Čobović, višegodišnji povratnik u provalama i krađama, sumnjiči se i za jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju u noći između 11. i 12. septembra, na području iste opštine.

O tim događajima policija je obavijestila Osnovno državno tužilaštvo u Baru.

Službenici Područne jedinice Bar rasvijetlili su i krivično djelo krađa, za koje se sumnjiči Baranin Milan Raković (32).

Raković je, kako se sumnja, 21. septembra, u naselju Utjeha u Baru, dok je vlasnica spavala, ušao u kuću čija su ulazna vrata bila otključana i ukrao novčanik sa ličnim dokumentima.

Policija je, pronašla i oduzela otuđena dokumenta koja su vraćena oštećenoj.

Istoga dana, Raković, koji je takođe odranije poznat policiji po čestim provalama u kuće po danu, je u naselju Bjeliši- opština Bar, izvršio i krivično djelo teška krađa u pokušaju.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo, koje je izvršilo kvalifikaciju djela.

Bonus video: