Crnogorski državljanin među uhapšenima za šverc heroina i kokaina u Srbiju

Tokom pretresa kod ove grupe pronađeno je i oduzeto više skupocjenih automobila, dva pištolja
244 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2012. 17:23h

Srpska policija je saopštila da je uhapsila sedam osoba, među kojima su državljani Crne Gore i Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da su, kao članovi međunarodne organizovane grupe, od oktobra učestvovali u krijumčarenju kokaina iz Dominikanske Republike i heroina iz Turske.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović kazao je da su uhapšeni organizator i članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe Vinko Rakonjac, državljanin Crne Gore Dejan Nedović, Dejan Avramović, Dragan Tomić, državljani BiH Vladimir Lakić i Miroljub Jovanović, kao i Igor Krstić.

Veljović je objasnio da je ta međunarodna organizovana kriminalna grupa od oktobra prošle do septembra ove godine učestvovala u nabavljanju i krijumčarenju kokaina iz Dominikanske Republike u Sloveniju i Srbiju, kao i u nabavljanju i krijumčarenju herona iz Turske u Srbiju i Sloveniju i njegovo dalje krijumčarenje u Holandiju.

Hapšenja su izvršena u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu i na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj, u saradnji sa policijskim službenicima iz Slovenije, Austrije i BiH. Praćenje ove grupe trajalo je nekoliko mjeseci.

U akciji kodnog naziva „Kranj“, u više zemalja Evropske unije, prvenstveno Sloveniji i Austriji, kao i u zemljama Južne Amerike, zaplijenjena je veća količina narkotika, heroina i kokaina.

U subotu, 22. septembra, na graničnom prelazu Gradina, na ulasku iz Bugarske u Srbiju, prilikom pregleda automobila „škoda oktavija“ bosanskih registarskih oznaka, u kome su se nalazili državljani BiH Lakić i Jovanović, pronađeno je 1129,72 grama heroina.

Tokom pretresa kod ove grupe pronađeno je i oduzeto više skupocjenih automobila, dva pištolja, oprema za mjerenje narkotika, u vrijednosti od preko 15.000 dolara.

Uhapšenima je određen policijski pritvor od 48 sati i u tom roku oni će biti privedeni sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljanja Višeg suda u Beogradu.

Bonus video: