Ubica Brisa Tatona uslikan u Crnoj Gori

“Press” je objavio da operativci srpske kriminalističke policije već izvjesno vrijeme sumnjaju da se Prelić krije u Crnoj Gori
560 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2012. 10:12h

Nakon četiri godine bjekstva Đorđe Prelić (27), vođa navijačke grupe "Alkatraz", osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Francuza Brisa Tatona 17. septembra 2008. godine, lociran je u avgustu u Crnoj Gori, objavio je "Press".

“Press” je objavio da operativci srpske kriminalističke policije već izvjesno vrijeme sumnjaju da se Prelić krije u Crnoj Gori i da uz nečiju pomoć bez problema prelazi granicu sa Srbijom, a kako navode izvori lista on je odustao od skrivanja po Belgiji i Holandiji otkako su tamo uhapšene pojedine vođe navijača.

Taj list navodi da je Prelić tokom avgusta boravio u Crnoj Gori, da se kupao na plaži na Svetom Stefanu, kao i je imao iznajmljen i bungalov pored ekskluzivnog Porto Montenegra u Tivtu, gdje je najam plaćao i do 1.000 eura dnevno.

"Press" piše da je policija sumnje potvrdila kada je jedan turista iz Srbije navodno fotografisao optuženog mobilnim telefonom i poslao policiji sliku.

“Prelić se prema tvrdnjama svjedoka slobodno šetao plažom, a u oči je upao zbog brojnih tetovaža. Poređenjem slika iz arhive jasno se vidi da je to Prelić i da su to njegove tetovaže”, navode u MUP-u.

"Da li je baš turista poslao sliku Prelića ili se neki obavještajac ili neko iz konkurentskog klana predstavio kao turista… to nije važno, ali je ona svakako autentična i snimljena je u avgustu", navode u policiji.

Navodi se da je potraga za Prelićem odmah počela, pa su operativci policije dostavili crnogorskoj policiji sve što imaju, a hapšenje se očekivalo baš u vrijeme godišnjice smrti Brisa Tatona.

"Međutim, u to vrijeme u Crnoj Gori su bile kiše, na plažama nije bilo nikoga, a kamoli bjegunca. Obavljeni su razgovori u Tivtu o određenim dokazima i iskazi su pokazali da je on zaista bio tu”, kazao je sagovornik "Pressa", dodajući da je moguće da je optuženi dobio dojavu da mu je policija na tragu, pa je zato promijenio lokaciju.

Galerija

Bonus video: