Nikšić: Bježao sa kesom marihuane

Kosić je juče uz krivičnu prijavu predat višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost
84 pregleda 5 komentar(a)
kotor marihuana, Foto: Uprava policije
kotor marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 22.09.2012. 09:48h

Nikšićanin Dejan Kosić (27) uhapšen je nakon što je pokušao pobjeći policiji sa pola kilograma marihuane.

Iz Uprave policije je saopšteno da su prije dva dana, u večernjim satima, u ulici VI crnogorske u Nikšiću, kontrolisali automobil „audi A-6“, podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M. L. (28) iz Nikšića. Jedan od saputnika u vozilu bio je Kosić.

“Pretresom tog vozila, policija je u prtljažniku pronašla putnu torbu, za koju je D.K. naveo da je njegovo vlasništvo. Nakon izdatog naređenja od policijskih službenika da otvori predmetnu torbu, D. K. je iz nje uzeo jedno pvc pakovanje i dao se u bjekstvo. D. K. je, bježeći, sumnja se, odbacio od sebe sporno pvc pakovanje. Policija je osujetila bjekstvo D.K. i lišila ga slobode”, navodi se u saopštenju Uprave polcije.

Oni su izuzeli odbačeno pakovanje, koje je sadržalo oko pola kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

“Prilikom pomenutog pretresa, policija je pronašla sakriven ispod sjedišta vozača i jedan startni pištolj marke „blow“, koji je uz potvrdu oduzet od M. L. O rezultatima pretresa policija je obavijestila sudiju za istragu Višeg suda u Podgorici”, piše u saopštenju.

Materija za koju se sumnja da je opojna droga biće poslata na vještačenje u Forenzički centar, a o događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici koje je kvalifikovalo krivično djelo.

Kosić je juče uz krivičnu prijavu predat višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

Iz policije je saopšteno da su službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja u Nikšiću, u saradnji sa službenicima Područne jedinice Nikšić, u proteklom periodu, u više navrata prekinuli takozvanu „uličnu prodaju opojnih droga“, izvršili zapljene istih, procesuirali osumnjičene i nastavljaju sa opsežnim mjerama sprečavanja vršenja krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama.

Bonus video: