Gušiću bronzana medalja na Evropskom prvenstvu

On je danas u meču za treće mjesto, u kategoriji do 66 kilograma, pobijedio Italijana Matea Pirasa
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2012. 18:03h

Crnogorski džudista, Nikola Gušić, osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u Poreču.

Na takmičenju na kojem imaju pravo nastupa džudisti do 20 godina, Gušić je briljirao u kategoriji do 66 kilograma do borbe za finale u kojem je za juko (bacanje), izgubio od Džordija Bejksa iz Holandije.

Do polufinala, mlada nada Akademika i crnogorskog džuda, Gušić je iponima dobio Izraelca Aleksandra Raskopina i Njemca Antonija Zinga, da bi u četvrtfinalu vazarijem eliminisao Iliju Ciganovića iz Srbije.

Nakon polufinalnog poraza, jedan od najtalentovanijih naših džudista, Gušić, je u borbi za bronzu iponom nakon samo 33 sekunde savladao Italijana Matea Pirasa.

Ostali crnogorski predstavnici prvog dana šampionata nijesu imali prilike da se bore za medalje.

U kategoriji do 55 kilograma Vuk Nikčević je poražen u prvom kolu od Francuza Aurelijana Kloa, kao i Đorđe Perućica do 60 kilograma od Mađara Rolanda Petka.

U Gušićevoj kategoriji nastupio je i Nikola Gardašević, startnom pobjedom nad Dancem, Andreasom Lundom, ali se oprostio u drugom krugu porazom od Žuniora Digena iz Holandije, koji se kroz drugi kostur repasaža našao na istom stepeniku pobjedničkog postolja sa Gušićem.

Sjutra će na tatami šest naših reprezentativaca. Edvin Kalač (- 73 kilograma), Rijad Dedeić i Jovan Peković (- 81), Tanja Božović (- 57), Ivana Škuletić (- 63) i Anđela Džaković (- 70).

Rivali Kalača i Dedeića u prvom kolu biće Ukrajinci Artur Sarkisjan i Jevgenij Vladičuk, dok će se Peković, koji je slobodan na startu, u drugom kolu boriti protiv Šveđanina Jonasa Bjorktorpa.

U ženskoj konkurenciji, Božović je slobodna u prvom kolu, dok će joj u drugom protivnica biti Italijanka Marija Ćentrakjo. Škuletić će se u prvom kolu boriti sa Izraelkom Rotem Šor, dok će protivnica Džaković na startu takmičenja biti Suzana Ditrih iz Njemačke.

Za nedjelju, završnog dana takmičenja, na programu su borbe Danila Pantića i Miloša Baukovića (- 90), Tomislava Popovića i Lazara Dakovića (- 100), dok će u superteškoj nastupiti Aleksa Drašković.

Bonus video: