Gušić u polufinalu Evropskog prvenstva

On je u prvom kolu kategorije do 66 kilograma bio slobodan, u drugom je savladao Izraelca Aleksandra Raskopina, a u trećem Njemca Entonija Zinga.
66 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Zoran Đurić
Nikola Gušić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.09.2012. 15:12h

Crnogorski džudista Nikola Gušić plasirao se u u polufinale juniorskog prvenstva Evrope u Poreču.

On je u prvom kolu kategorije do 66 kilograma bio slobodan, u drugom je savladao Izraelca Aleksandra Raskopina, a u trećem Njemca Entonija Zinga.

U finalnom meču B grupe bio je bolji od Ilije Ciganovića iz Srbije.

Rival u polufinalu biće mu Holanđanin Džordi Bejks.

Polufinalni program šampionata u Poreču planiran je za 17 sati.

Ostali crnogorski predstavnici eliminisani su u prvom, odnosno drugom kolu.

U kategoriji do 55 kilograma Vuk Nikčević poražen je u prvom kolu od Francuza Aurelijana Kloa,

kao i Đorđe Perućica do 60 kilograma, od kojeg je bolji bio Roland Petka iz Mađarske.

U kategoriji do 66 kilograma, Nikola Gardašević je u prvom kolu savladao Danca Andreasa Lunda, dok je u drugom poražen od Žuniora Digena iz Holandije.

Sjutra će nastupiti juniori u kategorijama do 73 i 81 i juniorke do 57, 63 i 70 kilograma

Crnu Goru će predstavljati Edvin Kalač (do 73), Rijad Dedeić, Jovan Peković (do 81), Tanja Božović (do 57), Ivana Škuletić (do 63) i Anđela Džaković (do 70).

Rivali Kalača i Dedeića u prvom kolu biće Ukrajinci Artur Sarkisjan i Jevgenij Vladičuk, dok će se Peković, koji slobodan na startu, u drugom kolu boriti protiv Šveđanina Jonasa Bjorktorpa.

U ženskoj konkurenciji, Božović je slobodna u prvom kolu, dok će joj u drugom protivnica biti Italijanka Marija Ćentrakjo.

Škuletić će se u prvom kolu boriti sa Izraelkom Rotem Šor, dok će protivnica Džaković na startu takmičenja biti Suzana Ditrih iz Njemačke.

Za nedjelju, završnog dana takmičenja, planirane su borbe do 90 i 100 i preko 100 kilograma za juniore i do 78 i preko 78 kilograma za juniorke.

Od crnogorskih džudista nastupiće Danilo Pantić, Miloš Bauković (do 90), Tomislav Popović, Lazar Daković (do 100) i Aleksa Drašković (preko 100 kilograma).

Bonus video: