Budućnost odustala od Balkanskog kupa jer su igračice umorne!

Budućnost je početkom maja odustala od Čelendž kupa, zbog finansijskih razloga, da bi sredinom jula prihvatila učešće u Balkanskom kupu
77 pregleda 3 komentar(a)
Odbojkašice Budućnost Zetatransa, Foto: Anto Baković
Odbojkašice Budućnost Zetatransa, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 21.09.2012. 14:29h

Da nije smiješno, bilo bi žalosno - ženski odbojkaski klub Budućnost Zetatrans, šampion države, odustao je i od učešća na ovogodišnjem Balkanskom kupu za koji je bio prijavljen, objavljeno je na sajtu Odbojkaškog saveza Crne Gore.

U ovoj informaciji nema ništa posebno čudno ili neobično. Kuriozitet, međutim, predstavlja objašnjenje koje je podgorički klub poslao kancelariji OSCG, preko koje i ide prijavljivanje za ovo regionalno takmičenje.

“Prvi trener Vladimir Racković i pomoćnik Ognjen Babalj, kao i igračice Dragana Peruničić, Neda Vujadinović, Ana Raičević, Marija Bojović, koje čine okosnicu ekipe, prethodnih mjesec dana proveli su reprezentacijom Crne Gore u sklopu priprema i učešća na kvalifikacionim turnirima u Sloveniji i Belgiji za odlazak na Evropsko prvenstvo. Zbog toga je ostatak ekipe slabije trenirao, a seniorskim reprezentativkama je potreban odmor pa bi učešće na Balkanskom turniru više imalo karakter ekskurzije nego takmičenja”, navodi se u obavještenju Budućnost Zetatransa koje je klub poslao u OSCG.

Budućnost je, podsjećanja radi, početkom maja odustala od Čelendž kupa, zbog finansijskih razloga, da bi sredinom jula prihvatila učešće u Balkanskom kupu.

"Kotizacija i troškovi putovanja u Čelendž kupu bi odnijeli, maltene, naš godišnji budžet, pa smo bili primorani da odustanemo od tog evropskog takmičenja. Učešće u Balkanskom kupu je neuporedivo ekonomičnije, a i djevojkama garantuje više utakmica, što će im biti od velike koristi. Nastup u Balkanskom kupu je, u neku ruku, i nagrada ekipi koja je osvojila titulu", rekao je tada „Vijestima“ Avduhal-Duco Radončić, sportski direktor kluba.

S obzirom na to da su imena reprezentativki, uglavnom, bila poznata prije objavljivanja spiska (trener Budućnosti je i selektor), i to u vrijeme kada je prihvaćeno učešće u Balkanskoj ligi, iz saopštenja Budućnosti ispada da je podgorički klub ostao zatečen odsustvom i umorom reprezentativki!?

Možda se, ipak, radi o nekim drugim razlozima (možda opet finansijskim), o kojima iz kluba ne žele da govore. Zato je crnogorska ženska odbojka tu gdje jeste, na dnu evropske, što se vidjelo i u nedavnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (bez osvojenog seta u šest mečeva).

Inače, Balkanski kup biće odigran narednog vikenda u turskoj Ankari.

Bonus video: