Do svađe u Domu učenika došlo jer je pretučeni učenik urinirao po lavabou

“N. Ć. je mokrio po lavabou, koji koristi cijeli prvi sprat za umivanje, pranje zuba", rekao je otac jednog od aktera tuče
307 pregleda 0 komentar(a)
Dom učenika, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dom učenika, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.09.2012. 18:09h

Bjelopoljac Ljubiša Bošković, otac maloljetnog D. B. (17), rekao je da je postojao povod za nedavnu tuču, u kojoj je, između ostalih, učestvovao i njegov sin.

U pesničenju, koje se u noći između ponedjeljka i utorka, dogodilo u Domu za učenike i studente u Podgorici, povrijeđen je maloljetni N. Ć. On i njegov otac tvrde da je pretučen bez povoda, odnosno nakon što je, sa kolegama iz škole, imao "verbalni duel u toaletu".

Tim povodom Bošković je kazao da je do fizičkog obračuna došlo nakon što je N. Ć. urinirao u lavabo koji koriste mnogi učenici, među kojima i njegov sin.

“N. Ć. je u noći između ponedjeljka i utorka sišao na prvi sprat Doma, iako se njegova soba i kupatilo ne nalaze na prvom, već na trećem spratu i mokrio po lavabou, koji koristi cijeli prvi sprat za umivanje, pranje zuba... Taj lavabo koristimo i da pijemo vodu kad smo žedni. Zbog tog gesta počela je prepirka između mene i N. Ć.", piše u pismu maloljetnog D. B. koje je njegov otac dostavio "Vijestima".

Navodi se i da ga je pitao zašto je to uradio.

"Odgovorio mi je bahato i dao je povod za svađu. Prepirku je prekinuo portir doma Ljubomir Čolović. Malo kasnije izašli smo na terasu, gdje se kao i obično okupljamo. Na terasi se u tim trenucima nalazio samo N. Ć. Ponovo smo započeli prepirku, koja je prerasla u tuču. Galamu je čuo M. R. koji je stanar prvog sprata, a kojeg je takođe N. Ć. vrijeđao. Tuča je kratko trajala i tvrdim da nije bilo šutiranja na podu. Sve se završilo samo razmjenom udaraca šakama", piše maloljetni D. B.

Njegov otac podnio je prijavu podgoričkoj policiji, zbog prijetnji koje su, kako kaže, Rafet Sajo Ćatović, otac, i Asmir Ćatović, brat maloljetnika N. Ć, koji je pretučen u Domu, uputili njegovom sinu D. B. i drugu njegovog sina M. R.

Strahuju od osvete

U prijavi, koju je Bošković podnio podgoričkoj policiji, piše da je dan nakon tuče, u Dom učenika došao Asmir Ćatović, brat pretučenog N. Ć.

“Oko 12.30 časova M. R. se iz škole vratio u Dom. Na prijavnici mu je jedan od drugova rekao da ga napolju traži brat N. Ć. Kada je M. R. izašao, Asmir ga je par puta udario otvorenom šakom po ramenu i zaprijetio mu: ’Sad je jedan - nula za vas! Zapamtićete me! Ja ću vas batalit!’ Na pitanje M. R.: ’Prijetiš li mi?’ Asmir je nastavio: ’Naći ću ja vas. Neću ovđe da pravim probleme. Naći ću vas u školi ili gradu. Moja će bit zadnja!”, piše u prijavi Boškovića.

Istog dana je, prema riječima Boškovića, Rafet Ćatović, otac pretučenog učenika, prijetio njegovom sinu.

“Oko 19.30 časova moj sin i M. R. su bili u Domu, gdje im je N. Ć. rekao da će doć' njegov otac Rafet. Kad je došao, zaprijetio im je: ’Zapamtićete dan kad ste me upoznali i zažalićete dan kad ste se rodili! Vaši životi su u mojim rukama! Ili ja ili vi!’ Sve ovo je čuo vaspitač u domu V. V., koji je upozorio Ćatovića, zbog ovih riječi”, piše u prijavi.

Bošković je naveo da zbog pretnji strahuje za sigurnost sina i njegovog druga M. R.

Bonus video: