Polomili mu lobanju i ostavili ga na asfaltu

Policija uhapsila Mirzu i Davida Toskića, zbog sumnje da su prebili sugrađanina
465 pregleda 12 komentar(a)
tuča Konik, Foto: Luka Zeković
tuča Konik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.09.2012. 19:59h

Podgoričani Mirza (22) i David Toskić (19) uhapšeni su zbog sumnje da su sugrađaninu E. A. nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život.

Policiji je u Kliničkom centru rečeno da je E. A. zadobio teške tjelesne povrede opasne po život – prelom lobanje, nagnječenje mozga i krvarenje između mozga i kostiju lobanje. On je hitno operisan i sada mu je, kako piše, stanje stabilno.

U saopštenju policije piše da su 17. septembra, oko 22 časa, obaviješteni da se u Ulici španskih boraca na Koniku nalazi muška osoba u besvjesnom stanju.

Kada je policijska patrola izašla na lice mjesta, povrijeđenog su građani već transportovali u Službu hitne medicinske pomoći.

Njih trojica su, sumnja policija, izašla iz vozila i fizički nasrnula na E. A., zadajući mu udarce rukama i nogama u predjelu tijela i nogu

Prema navodima policije, E. A. se tog dana oko 22 časa motociklom kretao ka raskrsnici Igmanske i Plavske ulice u Podgorici. Tada je, navodi se u saopštenju, naišlo putničko vozilo kojim je upravljalo za sada nepoznato lice, u kojem su se nalazili i Toskići.

Njih trojica su, sumnja policija, izašla iz vozila i fizički nasrnula na E. A., zadajući mu udarce rukama i nogama u predjelu tijela i nogu.

“E. A. je potom, u namjeri da se odbrani, sa svog motocikla skinuo i uzeo lanac koji služi za njegovo zaključavanje i obezbjeđivanje. Nakon toga, ova lica su otišla, a E. A. je nastavio kretanje motociklom ka svojoj kući. U Ulici španskih boraca M. T. i D. T. su, kako se sumnja, stali ispred motocikla i zaustavili E. A., a potom su ga, kada je sišao sa motocikla, fizički napali zajedno sa još nekoliko lica. Oni su mu, sumnja se, zadali više udaraca pesnicama u predjelu glave i tijela, nanoseći mu teške tjelesne povrede, od kojih je on pao na tle i izgubio svijest”, piše u saopštenju policije.

Mirza i David Toskić su 19. septembra uz krivičnu prijavu predati nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, a identitet treće osobe, za koju se sumnja da je sa Toskićima napala E. A. se utvrđuje.

Bonus video: