Perišić položio za ISSF trenera

Prestižno priznanje, prvo ove vrste u Crnoj Gori za discipline glinenih golubova, Perišić je dobio protekle sedmice u Italiji nakon uspješno obavljene obuke i polaganja u Masa Martani
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2012. 13:02h

Crnogorski reprezentativac u streljaštvu, disciplina glineni golubovi - Trap, i istaknuti sportski radnik, Novljanin Nikola Perišić, uspješno je završio obuku za trenera za leteće mete (diploma "D" kategorije) na ISSF Akademiji Svjetske streljačke federacije.

Prestižno priznanje, prvo ove vrste u Crnoj Gori za discipline glinenih golubova, Perišić je dobio protekle sedmice u Italiji nakon uspješno obavljene obuke i polaganja u Masa Martani (Peruđa), u organizaciji Italijanske streljačke federacije FITAV, a pod pokroviteljstvom ISSF.

Organizator i domaćin internacionalnog predavanja i testiranja bio je potpredsjednik ISSF i Predsjednik FITAV-a, Lućano Rosi.

Predavači su bili eminentni italijanski stručnjaci Diego Gasperini, Fabio Partađani i Alberto di Santolo, dok je ispred ISSF-a supervizor obuke bio Kevin Kilti iz Irske.

"Veoma sam zadovoljan kvalitetom obuke, kako u stručnom tako i praktičnom dijelu. Svjestan sam da je ovo tek početak, ali s obzirom na to da su predavači bili eminentni italijanski stručnjaci, kao i da je obuku pohađalo nekoliko čuvenih strijelaca, osvajača svjetskih odličja, kao i otac i trener olimpijskog šampiona Valter Černogoraz iz Hrvatske, položen ispit dobija na značaju. U svakom slučaju će koristiti podizanju kvaliteta stručnog rada u Crnoj Gori, naročito jer će ići u korak sa najboljom svjetskom praksom", kazao je Perišić.

Bonus video: