Tuča nema veze sa nama

“Svađa, fizički obračun opisan u tekstu, nema ama baš nikakve veze sa našim mirnim više mjesečnim protestima i našem odnosu sa zaposlenima u NP 'Lovćen'"
81 pregleda 2 komentar(a)
NP Lovćen, Foto: Arhiva "Vijesti"
NP Lovćen, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.09.2012. 15:11h

Mještani mjesnih zajednica Njeguši, Bajice i Bjeloši saopštili su da sukob, koji je 17. septembra izbio na ulazu u Nacionalni park “Lovćen”, nema veze sa njihovim više mjesečnim protestima.

Iz Organizacionog odbora mještana te tri MZ, reagovali su na tekst u “Vijestima”, u kome piše da je jedan od mještana, a tokom protesta, napao radnika NP:

Reagovanje OO “Vijesti” prenose u cjelini:

“Svađa, fizički obračun opisan u tekstu, nema ama baš nikakve veze sa našim mirnim više mjesečnim protestima i našem odnosu sa zaposlenima u Nacionalnom parku 'Lovćen'. Opisan sukob je nastavak višegodišnjih svađa mješt anina Bjeloša i radnika zaposlenih u NP 'Lovćen', izazvan njihovim ličnim i privatnim razlozima i odnosom.

Nažalost, jučerašnja intervencija službenika policije je prva u njihovim obračunima, koji su započeti nešto ranije nego naši protesti. Ističemo da tokom naših protesta nije bilo ni najmanjeg incidenta bilo s kim , a posebno ne sa zaposlenima u NP. To dovoljno govori o našim međusobnim odnosima koji su uvijek bili i ostali korektni, drugarski sa punim međusobnim uvažavanjem i poštovanjem, shvatajući pozicije na kojima smo.

Tužno je to što neko kome smetaju naši protesti i opravdani zahtjevi, želi višegodišnju svađu dvije osobe zloupotrijebiti i podmetanjem još jedne u nizu do sada iznijetih neistina, opanjkati mještane i Organizacioni odbor. Znamo da oni odavno priželjkuju i prizivaju sukob da bi opravdali svoje nezakonito činjenje i nečinjenje na državnom putu i privatnoj imovini, ali mještani tri mjesne zajednice Organizacioni odbor i zaposleni u NP im to neće priuštiti.

Od njih nas to ne čudi, ali nas čudi i zabrinjava odnos nadležnih državnih službi i organa, koji ni nakon više od 60 dana ne reaguje na neizvršenje svojih naloga i rješenja. Zato ćemo, osim mirnim protestima, svoj stav i odnos prema svemu tome iskazati na takođe miran i demokratski način”, piše u saopštenju mještana mz Njeguši, Bajice i Bjeloši.

Bonus video: