KRIVIČNA PRIJAVA

Uhapšen osumnjičeni za napad na službenika NP Lovćen

"Z.L. je uzeo nekoliko kamenica kojima je gađao V.K, od kojih su V.K. pogodile najmanje dvije i nanijele mu lakše tjelesne povrede"
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 18:46h

Cetinjska policija uhapsila je Z.L. (49) iz Cetinja, zbog sumnje da je, na štetu radnika Nacionalnog parka "Lovćen", V.K. iz Cetinja, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da se Z.L. 17. septembra svojim vozilom dovezao do naplatne rampe NP "Lovćen" u mjestu Bjeloši. Tu je, sumnja se, prvo spriječio V.K, koji se nalazio u blizini rampe i kretao se pješice ka njoj, da dođe do svog radnog mjesta, tako što se postavio ispred njega i nije mu dozvoljavao prolaz, upućujući mu pritom uvrede i prijetnje", navodi se u sasopštenju Uprave policije.

Tuča na ulazu u NP Lovćen, mještani nasrnuli na službenika>>>

Zatim je, kako se sumnja, došlo do fizičkog kontakta između njih dvojice međusobnim guranjem, nakon čega je Z.L. uzeo nekoliko kamenica kojima je gađao V.K, od kojih su V.K. pogodile najmanje dvije i nanijele mu lakše tjelesne povrede.

"U događaju je lakše povrede u vidu oguljotina zadobio i Z.L. Službenici Ispostave Cetinje su, istog dana, lišili slobode Z.L", navodi se u saopštenju.

Policija je o događaju obavijestila Osnovnog državnog tužioca u Cetinju, koji se izjasnio da se u postupcima Z.L. stiču bitni elementi krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i naložio da se protiv njega krivična prijava podnese u redovnom postupku.

"Tužilac se izjasnio da se u postupcima V.K. stiču bitni elementi krivičnog djela laka tjelesna povreda, za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi. Protiv Z.L. će, shodno nalogu tužioca, biti podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", dodaje se u saopštenju.