Nikolina Despotović druga na Prvenstvu Balkana

Nikolina je jedina takmičarska u desetočlanoj reprezentaciji Crne Gore, a u svojoj kategoriji je do pred kraj trke imala neizvjesnu borbu sa šampionkom iz Srbije Milicom Rakić
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2012. 22:21h

Juniorka iz Nikšića Nikolina Despotović zauzela je drugo mjesto na Prvenstvu Balkana u planinskom biciklizmu, koje je održano u Istanbulu, saopšteno je iz Biciklističkog savea Crne Gore.

Nikolina je jedina takmičarska u desetočlanoj reprezentaciji Crne Gore, a u svojoj kategoriji je do pred kraj trke imala neizvjesnu borbu sa šampionkom iz Srbije Milicom Rakić.

U konkurenciji reprezentacija iz devet država, Grčke, Srbije, Bugarske, Kipra, Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i domaćina Turske (nedostajala samo Albanija), održana su takmičenja u osam posebnih kategorija.

U najjačoj, “elitnoj” kategoriji, Nikšićanin Radosav Bezmarević zauzeo je 7. mjesto, a Goran Cerović iz Ciclomonta 9. mjesto. Demir Mulić u kategoriji do 23 godine bio je deseti.

Njih trojica su za postignuti plasman osvojili svjetske bodove i novčane nagrade, jer je ovogodišnje Prvenstvo Balkana, ujedno, bilo i finale “Salcano kupa”, koji je u svjetskom kalendaru za 2012. godinu bio rangiran u najveću C-1 klasu.

U konkurenciji juniora, u kojoj su naši takmičari na međunarodnim trkama u 2012, godini, postizali najbolje rezultate, ovoga puta nije bilo sreće. Miloš Nikčević iz Nik Bika morao je da odustane zbog kvara na biciklu, dok je Mladen Bubanja zauzeo 12 mjesto.

Kod kadeta, Boban Despotović bio je šesti, a Armin Mulić 12.

U generalnom plasmanu, pobijedila je reprezentacija Turske, ispred Srbije i Rumunije.

Bonus video: