Đukić se vraća u Katar

Dijete Budućnosti se, tako, vraća u zemlju i u isti klub u kojem je proveo nešto više od dva mjeseca na kraju prošle sezone u domaćem prvenstvu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2012. 08:23h

Jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša mlađe generacije, Bojan Đukić naredne četiri godine provešće u katarskom Al Đaiš sports klubu iz Dohe.

Dijete Budućnosti se, tako, vraća u zemlju i u isti klub u kojem je proveo nešto više od dva mjeseca na kraju prošle sezone u domaćem prvenstvu.

"Teška je ekonomska situacija u Evropi, samo velike zvijezde nemaju problema da nađu pravi klub, koji ne kuburi sa finansijama. Ono što mi je bila alternativa za Katar bile su male pare, uz to i nesigurne, tako da sam izabrao Al Džaiš", kaže za "Vijesti" 21-godišnji primač servisa.

U prethodnom boravku u Al Džaišu, igrao je završnicu katarske lige, Super ligu sa šest klubova, a plasmanom među četiri najbolje ekipe igrao je i završnicu kupova, gdje je Al Džaiš izgubio od najboljih tamošnjih klubova, Al Arabija i Al Rajana.

U pomenutim kupovima je imao priliku da igra protiv velikih odbojkaških zvijezda poput Miljkovića, Huantorene, Omrčena, Maršala i drugih i stiče veliko igračko iskustvo.

"Poznajem klub, vraćam se u poznatu sredinu, sa istim ljudima, pa neće biti potrebno vrijeme za adaptaciju. U klub je iz Sislija stigao Holanđanin Robert Horstnik", dodaje Đukić.

Interesantno je da se Đukić odlučio da prihvati dugogodišnji ugovor sa katarskim klubom, što danas predstavlja više izuzetak nego pravilo, osim kada se radi o potpisivanju prvih profesionalnih ugovora sa matičnim klubom.

"Kad sa 21 godinom i bez ugovora mi nije iskrsnuo neki dobar klub u Evropi, onda... Menadžeri su sve pretražili i skoro svi su mi rekli da prihvatim ponudu iz Katara, jer možda će situacija biti još samo gora. Jednostavno, teška je situacija. Da sam prije dvije-tri godine bio slobodan, mogao sam da biram klub, sada je situacija drugačija", ističe Đukić.

Đukić je proteklih pet nedjelja bio sa reprezentacijom, koja, i pored dobrih igrara i rezultata na prvom kvalifikacionom turniru u grčkoj Trikali, nije uspjela da zauzme jedno od prva dva mjesta u konkurenciji Finske, Grčke i Rumunije, i tako izbori direktan plasman na Evropsko prvenstvo ili barem baraž.

"Ostaje veliki žal, jer smo nakon prvog turnira bili blizu. Mislim da je presudila prva utakmica na drugom turniru, protiv Grčke. Da smo dobili taj meč, pa i sa 3:2, mislim da bi nam to mnogo značilo na psihološkom planu, da bismo dobili i Rumuniju. Ne znam šta kažem, mislim da nijesmo imali isti odnos prema igri kao na prvom turniru", zaključio je Đukić.

Bonus video: