OPASNA IGRA

U selu Vranj ranjen E. O. (22): Puška slučajno opalila

“Do ranjavanja je došlo slučajno, D. Đ. je uzeo pušku i nenamjerno povukao obarač. Metak je pogodio njegovog druga. Nema nikakve druge pozadine toga”, kazao je sagovornik Vijesti
155 pregleda 3 komentar(a)
Automatska puška, Kalašnjikov, Foto: Shutterstock.com
Automatska puška, Kalašnjikov, Foto: Shutterstock.com
27.03.2019. 18:51h

Podgorička policija uhapsila je osamnaestogodišnjeg D. Đ. iz Podgorice zbog sumnje da je na štetu sugrađanina E. O. (22) počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti, saopšteno je policije. 

Ranjenom mladiću su u Urgentnom bloku konstatovane teške tjelesne povredu u vidu prostrijelne rane u predjelu lijeve strane stomaka, sa ulaznom ranom na lijevoj strani trbušnog zida i izlaznoj na lijevoj strani leđa. 

Policija sumnja da je oštećenog E. O. u njegovoj prodičnoj kući ranio D. Đ. tako što je, dok je bio kod njega u posjeti, uzeo automatsku pušku, a zatim nestručnim rukovanjem povukao obarač i ispalio hitac koji ga je pogodio u stomak

On je zbog hirurške intervencije zadržan na Odjeljenju digestivne hirurgije Kliničkog centra. 

U saopštenju Uprave policije navodi se da ih je Služba hitne medicinske pomoći 14. septembra oko 21.15 časova obavijestila da njihovi službenici u Urgentni blok transportuju E. O. sa povredom od vatrenog oružja. 

Iz UP je saopšteno da je na licu mjesta urađen uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi. 

“Ispod prozora, u savijenom tepihu pronađena je i izuzeta automatska puška, kineske proizvodnje, sa okvirom u kome se nalazilo šest metaka. 

Član porodice oštećenog je takođe predao i pušku nepoznate marke, starijeg datuma proizvodnje, i torbu u kojoj se nalazio veći broj metaka i okvir od automatske puške”, piše u saopštenju. 

Policijski službenici su, navodi se u saopštenju, došli do sumnje da je oštećenog E. O. u njegovoj prodičnoj kući ranio D. Đ. tako što je dok je bio kod njega u posjeti uzeo automatsku pušku, a zatim nestručnim rukovanjem povukao obarač i ispalio hitac koji ga je pogodio u predjelu stomaka. 

Sagovornik “Vijesti” iz policije sinoć je kazao da su ranjeni mladić i D. Đ. drugovi i da su tog dana bili u kući E. O. u Vranju. 

“Do ranjavanja je došlo slučajno, D. Đ. je uzeo pušku i nenamjerno povukao obarač. Metak je pogodio njegovog druga. Nema nikakve druge pozadine toga”, kazao je sagovornik “Vijesti”. 

D. Đ. je uz krivičnu prijavu predat nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela, a pronađeno oružje poslato je na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.