Murić: Želim i seniorsku zlatnu medalju

"Finalna borba bila mi je najlakša, jer sam imao ogromnu želju i motivaciju da dođem do zlatne medalje. Ta medalja mi je najdraža u karijeri", rekao je Murić
69 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2012. 18:21h

Crnogorski kik bokser Mensur Murić, koji je na juniorskim prvenstvu svijeta u Bratislavi osvojio zlatnu medalju, kazao je da želi da i u seniorskoj konkurenciji postane svjetski prvak.

Takmičar rožajskog Univerzuma u finalnom meču kategorije do 81 kilogram pobijedio je Mihaila Navalneova iz Rusije na poene, 3:0.

Na putu do finala eliminisao je Haruna Crnomerovića iz Bosne i Hercegovine i Rusa Andreja Pogodina.

Murić je kazao da je imao težak put do medalje, ali da je uz pomoć selektora i trenera uspio da ostvari veiliki uspjeh.

"To je bilo veliko iskustvo za mene, nije bilo lako bilo doći do medalje. Finalna borba bila mi je najlakša, jer sam imao ogromnu želju i motivaciju da dođem do zlatne medalje. Ta medalja mi je najdraža u karijeri", rekao je Murić na konferenciji za novinare.

Uspješan nastup crnogorskih kik boksera upotpunio je Dejvid Kajević, osvajanjem bronzane medalje u kategoriji do 71 kilogram.

On je u četvrtfinalu prekidom u trećoj rundi, pobijedio Aleksandra Kirilina iz Rusije, dok je u meču za finale poražen od Emila Mosubmadzea iz Azerbejdžana.

"Bila je jaka konkurencija. Dobio sam ruskog borca, protiv Azerbejdžanca sam se borio i pružio snažan otpor, ali povreda me je omela da pokažem još više", rekao je Kajević.

Selektor Ivan Strugar kazao je da su ga Murić i Kajević prijatno iznenadili osvajanjem medalja u Bratislavi.

"Pozitivno sam iznenađen i u nekim veoma optimističkim planovima nijesam mogao to da očekujem. Dostojno su reprezentovali svoju državu. To je impozantan uspjeh naših boraca, posebno raduje način na koje je Murić došao do zlatne medalje. U sva tri meča njegova pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje", kazao je Strugar.

On je istakao da obojicu boraca Univerzuma krasi velika borbenost i želja za pobjedom.

"Murić i Kajević borili su se sa bocima koji su njihovog kvaliteta, ali ono što pravi razliku bila je borbenost, istrajnost i srčanost", rekao je Strugar.

On je naglasio da je na šampionatu učestvovalo 60 država sa oko 1.450 takmičara.

Trener rožajskog kluba i reprezentacije Mersad Muković kazao je da su Murić i Kajević od Kupa i internacionalnog prvenstva Crne Gore, Evropskog kupa u Tešnju do prvenstva Srbije imali stopostotan učinak.

"Kao njihov trener imao sam obavezu da poguream, dosadaim selektoru i roditeljima kakko bi momci učestvovali na SP. U Murića nijesam sumnjao jer je ove godine imao 11 mečeva i ostvario stopostotan meč. Oni su izvanredno odradili šampionat i postali crnogorski heroji u kik boksu", rekao je Muković.

Bonus video: