Beogradska komunalna policija tukla studenta iz Crne Gore

"Zainatio sam se i nijesam želio da izađem, nakon čega su oni pribjegli nasilju"
69 pregleda 263 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2012. 16:03h

Na YouTube-u se pojavio snimak na kojem se vidi kako pripadnik beogradske komunalne policije tuče momka u gradskom prevozu, a u opisu snimka se navodi da je osoba koju je komunalni policajac tukao državljanin Crne Gore.

Autor snimka Nenad Sitarica kazao je za Blic da je student iz Crne Gore žurio na ispit, te da je kontrolorima ponudio svoju ličnu kartu da mu pišu kaznu.

"Oni rekli da ne mogu da ka kazne jer je strani državljanin i pozvali su komunalnu policiju. Komunalci su utrčali kao da su specijalna antiteroristička jedinica, krenuli da ga muštraju" kazao je Sitarica.

Putnik je i njima, prema riječima Sitarice, pokušao da objasni da je iz Crne Gore, da žuri na ispit, da će im ostaviti ličnu kartu i kasnije se vratiti po nju.

Međutim, oni su pokušali da ga nasilno izbace iz vozila, iako im putnik, kako je kazao Sitarica ni na jedan način nije fizički prijetio niti ih psovao. Jednostavno je pružao pasivan otpor, kao što se na snimku i vidi.

"Već sam kontaktirao advokata i ovaj što me je udarao biće sigurno krivično gonjen"

"Mlađi policajac, star oko 23-24 godine, krenuo je da ga udara po prstima, dok ga je stariji, u tridesetim, vukao za drugu ruku. Pošto je dečko krupan, nijesu uspjeli da ga izbace pa je ovaj mlađi iz čista mira počeo da ga udara u pleksus" kaže Sitarica.

Na kraju je putnik odustao i sjeo, a poslije incidenta pozvali su policiju.

Pretučeni putnik je sve ovo potvrdio za Novi magazin, i kaže da planira da podnese krivičnu prijavu protiv policajca koji ga je tukao, prenosi Blic.

"To se dogodilo jutros kada sam pretrčao iz jednog autobusa u drugi i tada nisam imao više kredita na Bus plus kartici. Ponudio sam ličnu kartu da mi pišu kaznu, ali oni to nijesu htjeli" kazao je D.C..

"Komunalni policajci su insistirali da izađem iz autobusa, a ja iz principa to nijesam htio. Onda kada su počeli da mi zavrću ruku i da me udaraju pesnicom u stomak nije bilo šanse da izađem jer je onda proradio i inat. Već sam kontaktirao advokata i ovaj što me je udarao biće sigurno krivično gonjen" kaže putnik D.C. za Novi Magazin.

Galerija

Bonus video: