Heroin i skank najčešće stižu iz Albanije i sa Kosova

“Pored droge zaplijenjeno je i više kilograma materije za miješanje sa heroinom, smješa paracetamola i kofeina"
96 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2012. 08:16h

Heroin i skank najčešće u Crnu Goru stižu iz Albanije i sa Kosova, kazali su iz Uprave policije.

Te droge dalje idu prema zemljama regiona, a mnogo rjeđe prema članicama Evropske unije, saopšeno je juče agenciji MINA iz Uprave policije.

Granični prelaz Sukobin najčešće je na udaru švercera droge, potvrđeno je “Vijestima” iz Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja. Na tom graničnom prelazu krijumčari obično pokušavaju da prošvercuju skank.

U samo nekoliko dana na tom graničnom prelazu dogodile su se dvije veće zapljene skanka.

Iz policije su kazali da je od početka godine zaplijenjeno oko sedam kilograma heroina, 808 grama kokaina, i 331 kilogram marihuane. Policajci su izuzeli i ilegalni zasad od 158 stabljika te droge.

“Pored droge zaplijenjeno je i više kilograma materije za miješanje sa heroinom, smješa paracetamola i kofeina, i određene količine farmaceutskih proizvoda koji se mogu zloupotrebljavati kao droge”, naveli su iz UP.

Kofein utiče na centralni nervni sistem, dok se paracetamol koristi kao anelgetik, ali i za regulaciju jakog bola.

Krijumčarenje heriona, dodali su iz policije, tretira se opsežnim mjerama, jer se ta droga krijumčari za ilegalno crnogorsko tržište.

To predstavlja bezbjednosni problem za crnogorsko društvo, kako po pitanju distribucije droge i narkomanije, tako i po pitanju drugih krivičnih djela sa elementima nasilja i imovinskih delikata, kazali su iz UP.

“Policija preduzima niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, kako bi prekinula pojedinačna krijumčarenja heriona, što rezultira zapljenama koje UP sprovodi samostalno ili u saradnji sa Upravom carina na graničnim prelazima, i u saradnji sa albanskom policijom, na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin-Murićani”, saopšteno je iz Uprave policije.

Galerija

Bonus video: