"Javno nas prozivaju osobe koje ne poznajemo"

"Putem medija obratile su nam se osobe koje tvrde da smo ih "stigmatizovali do granice izdržljivosti", a koje je crnogorska policija identifikovala kao potencijalne napadače na Marunovića, Vujoševića i Boškovića"
66 pregleda 13 komentar(a)
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.09.2012. 15:38h

Izvršni direktor LGBT Foruma Progres Zdravko Cimbaljević, direktorka akcije za ljudska prava Tea Gorjanc-Prelević i direktorka Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević, u zajedničkoj izjavi kazali su da ih javno u medijima prozivaju osobr koje ne pooznaju i koje nikad nijesu pomenuli povodom incidenta kada su pretučeni Danilo Marunović, Todor Vujošević i Mirko Bošković.

"Putem medija obratile su nam se osobe koje tvrde da smo ih "stigmatizovali do granice izdržljivosti", a koje je crnogorska policija identifikovala kao potencijalne napadače na Marunovića, Vujoševića i Boškovića" stoji u reagovanju na izjave aktera tuče Nikole Ražnatovića i Draška Mirkovića.

Ražnatović i Mirković: Ostavite nas na miru >>>

"Javno nas prozivaju osobe koje ne poznajemo i koje nikada nijesmo pomenuli povodom predmetnog incidenta. Ove osobe u vezu sa tim incidentom, prema pisanju medija, dovela je policija, a ne mi, i to pod sumnjom za nasilničko ponašanje za što se dalje krivično procesuiraju" kaže se u saopštenju koje potpisuju Cimbaljević, Uljarević i Gorjanc-Prelević.

U saopštenju se navodi da su se osumnjiceni oglasili tek kada su otkriveni i procesuirani.

"Pretpostavljamo da je njihovo medijsko obraćanje, pa i naše pominjanje u tom kontekstu, usmjereno na poboljšanje njihovog položaja u krivičnom postupku" kaže se u saopštenju.

Uljarević, Gorjanc-Prelević i Cimbaljević navode da se slažu sa Ražnatovićem i Mirkovićem u tome što i oni očekuju da se istraga što prije završi i javnosti predstave uvjerljivi rezultati na čemu uporno insistiraju u svim svojim reagovanjima.

"Takođe, očekujemo i da nadležni državni organi javnosti predstave mjere koje su u skladu sa Ustavom i zakonom preduzeli da kazne predstavnike organizacije ”Varvari”, koji su javno i nedvosmisleno podsticali na mržnju i nasilje protiv LGBT osoba - takođe građana ove zemlje, i tako spriječe da se isto ponavlja" zaključuje se u saopštenju..

Bonus video: