KVALIFIKACIJE ZA EP

Francuska ponovo bolja od Crne Gore

Crnogorske odbojkašice kvalifikacije su završile bez pobjede i osvojenog seta...
51 pregleda 0 komentar(a)
Vujadinović, Jakić i Cvijović, Foto: Cev.lu
Vujadinović, Jakić i Cvijović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 16.09.2012. 15:00h

Jedna su od svega tri selekcije koje su drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Njemačkoj završile sa svih šest poraza i bez osvojenog seta – crnogorske odbojkašice su takmičenje u grupi E okončale očekivanim i maksimalnim porazom od Francuske, za 63 minuta igre.

Izabranice Vladimira Rackovića nijesu uspjele u namjeri, kako se nadao stručni štab, da budu uspješnije u odnosu na prethodni ciklus kvalifikacija i da upišu barem jednu pobjedu. Nijesu ni bile blizu da to učine…

I pored pobjede, Francuska je morala da se zadovolji drugim mjestom i baražom sa Ukrajinom (drugoplasiranom iz grupe B), jer je Belgija, nakon pobjede protiv Slovenije sa 3:0, osvojila prvo mjesto zahvaljujući boljem set količniku (obje selekcije su imale po 15 bodova).

Crna Gora – Francuska 0:3 (22:25, 13:25, 10:25)

Kortrijk – Dvorana: “Lanž Munte”. Gledalaca: 200. Sudije: Vajnberger (Švajcarska) i Ridland (Norveška). Poeni iz napada: Crna Gora 28, Francuska 39. Poeni iz bloka: Crna Gora 5, Francuska 5. Poeni iz servisa: Crna Gora 4, Francuska 9. Greške: Crna Gora 24, Francuska 12.

Crna Gora: BOKAN 8, Bojović 1, RAIČEVIĆ (libero), OTAŠEVIĆ 6, Perović 3, Milović, Peruničić, JAKIĆ 7, Ivanović, MILIVOJEVIĆ 1, VUJADINOVIĆ 4, CVIJOVIĆ 7.

Francuska: BAUER 16, KLOSTER 3, SUPLI 5, Tufua 2, RIBAČEVSKI 6, Orle 5, ORŠI (libero), STO, ŠLEK 16, Daskalu, Rošele, Druen.

Preporučujemo za Vas