Heroin u Crnu Goru najčešće stiže iz Albanije i sa Kosova

Krijumčarenje heriona, dodali su oni, policija tretira opsežnim mjerama, jer se ta droga krijumčari za ilegalno crnogorsko tržište
70 pregleda 8 komentar(a)
Droga, heroin, Foto: Uprava policije
Droga, heroin, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 16.09.2012. 13:50h

Heroin se sa područja Kosova i Albanije pokušava povremeno krijumčariti preko teritorije Crne Gore, a ta droga dalje ide prema zemljama regiona, a mnogo rjeđe prema članicama Evropske unije, saopšeno je iz Uprave policije.

Iz UP su kazali agenciji MINA da je policija od početka godine zaplijenila oko sedam kilograma heroina, 808 grama kokaina, i 331 kilogram marihuane, i ilegalni zasad od 158 stabljika te droge.

“Policija je zaplijenila i više kilograma materije za miješanje sa heroinom, smješa paracetamola i kofeina, i određene količine farmaceutskih proizvoda koji se mogu zloupotrebljavati kao droge”, naveli su iz UP.

Krijumčarenje heriona, dodali su oni, policija tretira opsežnim mjerama, jer se ta droga krijumčari za ilegalno crnogorsko tržište.

To, kažu iz UP, predstavlja bezbjednosni problem za crnogorsko društvo, kako po pitanju distribucije droge i narkomanije, tako i po pitanju drugih krivičnih djela sa elementima nasilja i imovinskih delikata.

“Policija preduzima niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, kako bi prekinula pojedinačna krijumčarenja heriona, što rezultira zaplijenama koje UP sprovodi samostalno ili u saradnji sa Upravom carina na graničnim prelazima, i u saradnji sa albanskom policijom, na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin-Murićani”, saopšteno je iz UP.

Bonus video: