Sve izvjesniji lok-aut u NHL ligi

Problem je nastao oko toga kako će se podijeliti profil od 3,3 milijarde dolara. Vlasnici klubova nastoje na sve načine da smanje troškove, a igrači traže 1,8 milijardi
0 komentar(a)
Bil Dejli, Foto: Zimbio.com
Bil Dejli, Foto: Zimbio.com
Ažurirano: 16.09.2012. 11:16h

Uprava sjevernoameričke hokejaške lige (NHL) objavila je da neće biti pogađanja sa sindikatom igrača, tako da sada ne postoji ništa što bi zaustavilo "lok aut", objavili su američki mediji.

Zamjenik komesara NHL Bil Dejli rekao je da su strane razgovarale telefonom, ali da neće biti pregovora do isteka krajnjeg roka, što je ponoć po lokalnom vremenu.

Ovo je treći uzastopni put da su strane razgovarale telefonom i izbjegavale pregovarački sto.

Poslije toga je postalo jasno da liga ide ka svojoj četvrtoj obustavi rada od 1992. godine.

“Razgovarali smo sa sindikatom igrača, ali ništa novo nisu ponudili. Nisu odgovorili čak ni na našu posljednju ponudu. Ne znam kada će biti nova ruda pregovora, ali sigurno je da ćemo ostati u kontaktu”, rekao je Dejli.

Komesar NHL-a Geri Betman se skoro godinu dana zaricao se da će spriječiti hokejaše da igraju ako se ne postigne novi kolektivni ugovor do trenutka kad sadašnji istekne.

Sada ne djeluje izgledno da će trening kampovi početi sljedeće nedelje.

Početak ligaškog dijela sezone zakazan je za 11. oktobar.

“Predložili smo da se sastanemo naredne nedelje da pokušamo da riješimo problem. Međutim, u ovom trenutku ne izgleda da je dogovor moguć. Ova situacije ne odgovara nikome”, objasnio je Stive Fer, advokat sindikata igrača.

Problem je nastao oko toga kako će se podijeliti profil od 3,3 milijarde dolara.

Vlasnici klubova nastoje na sve načine da smanje troškove, a igrači traže 1,8 milijardi dolara.

Bonus video: